SIN MONSTRUM USKORO NA SLOBODI! Roditelje ubio, pa ih RASKOMADAO, delove tela bacio u kontejner

Autor:

Hronika

09.07.2023

14:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragan Janković bi uskoro mogao da se nađe na slobodi.

SIN MONSTRUM USKORO NA SLOBODI! Roditelje ubio, pa ih RASKOMADAO, delove tela bacio u kontejner

Foto: MUP Srbije

U martu 2006. godine Srbiju je potresao stravičan zločin. Naime, Dragan Janković (27) student Ekonomskog fakulteta je udarcima francuskim ključem ubio svoje roditelje Mariju (59) i Dušana (65) u porodičnom domu u Novom Sadu. Nakon što ih je usmrtio, u kupatili ih je isekao na komade testerom, sekirom i nožem, spakovao njihove delove tela u kese i pobacao u kontejnere.

Danas ima 44 godine, osuđen je na 20 godina zatvora, a uskoro bi mogao da se naše na slobodi jer mu je do isteka zatvorske kazne ostalo još samo tri godine.

Tokom suđenja, Janković je istakao da su ga roditelji maltretirali od detinjstva i da je prolazio kroz pakao. Najpre je bio osuđen na 30 gdina zatvora, ali su njegovi branioci uložili žalbu na takvu odluku Okružnog suda u Novom Sadu, nakon čega je Vrhovni sud Srbije smanjio kaznu na 20 godina.

Presudom mu je određena i mera obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u specijalizovanoj zdravstvenoj ustanovi, a psihijatrijskim veštačenjem je utvrđeno da Janković ima trajni šizofreni poremećaj ličnosti.

- Osećao sam da me otac mrzi, zbog čega sam bio besan na njega. Roditeljima najviše zameram što mi nisu dozvolili da upišem Fakultet za geodeziju u Beogradu, već su insistirali da upišem Ekonomski u Subotici. Lagao sam ih da treba da branim diplomski rad iako sam položio samo dva ispita - pričao je okrivljeni.

Komšije su tada otkrile da je Janković svako telo sekao na devet delova, spakovao ih u više crnih kesa i bacao na raznim lokacijama u gradu. Njegova izjava dok se branio i dan danas izaziva jezu.

- Majka je sedela u sobi i gledala film. Privukla me je jedna akciona scena i prišao sam joj. Uopšte se ne sećam kako se u mojoj ruci našao francuski ključ. Tada se desilo to udaranje. Oca sam udario u hodniku. Dalje nemam osećaj da sam to uradio i zato ne mogu da se osećam krivim i odgovornim. Nakon ubistva sam mislio da su oni i dalje živi, samo da ih ja ne vidim - izjavio je.

Podsetimo, Dragan Janković je 2. marta 2006. otišao u policijsku i prijavio nestanak roditelja. Istovremeno, radnici "Gradske čistoće" su u Ulici Branimira Ćosića, prazneći kontejner, našli ljudsku nogu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading