OTKRIVENA SVA LAŽNA IMENA KOJE JE KORISTIO DARKO ŠARIĆ: Imao je 11 različitih pasoša!

Autor:

Hronika

09.07.2023

12:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Darko Šarić se koristio lažnim identitetima, otkrivena imena koja je koristio.

OTKRIVENA SVA LAŽNA IMENA KOJE JE KORISTIO DARKO ŠARIĆ: Imao je 11 različitih pasoša!

Foto: Tanjug

Darko Šarić

Darko Šarić, kom se sudi za šverc kokaina iz Južne Amerike u Evropu i pranje novca, tokom svog višegodišnjeg skrivanja od zakona koristio je čak 11 različitih pasoša, od kojih su samo srpski i slovači bili na njegovo ime, dok su ostali im

- Tako je, na primer, hrvatski pasoš glasio na ime Josip Vrhovec, dok je italijanski bio na ime Domenik Petroneli. Bugarski pasoš je posedovao pod imenom Emil Nikolaj, a grčki pod lažnim identitetom Kalirometis Kristofor Nestor - rekao je izvor za portal RTCG i dodao da je pored ovih, Šarić posedovao pasoše najmanje još pet država među kojima su Rusija, Litvanija, Švajcarska i Južnoafrička Republika.

- Sve pasoške fotografije su različite, a na nekima je menjao i izgled, kao na primer, na italijanskom pasošu, na kojoj je imao dužu kosu vezanu u rep.

Kako se navodi u odreženim operativnim podacima, on je još 2010. godine boravio na teritoriji Istočne Bosne, tačnije, na području gradova Čajniče, Foča i Trebinje gde je, navodno, bio obezbeđivan od strane ljudi iz nekadašnje specijalne policije Republike Srpske.

- Reč je o jedinici koja je nekada brojala 300 do 400 ljudi. Nakon što je rasformirana, dvadesetak najboljih pripadnika iz te specijalne jedinice štitilo je Darka Šarića dok je boravio u Republici Srpskoj. Navodno ih je on lično plaćao - priča izvor i dodaje da se veruje i da je Šarić prelazio u Crnu Goru i svoj rodni grad Pljevlja.

Republika

Foto: Tanjug

Darko Šarić imao 11 pasoša

- Prema ovim informacijama, Darko Šarić je više puta ulazio u Crnu Goru, a iz naše države je potom otišao za Kosovsku Mitrovicu, odakle je dalje pobegao prema Bugarskoj.

Takođe, pomenuti izvor tvrdi i da je Šarićev ulazak u Crnu Goru evidentiran 7. oktobra 2010. godine pod lažnim identitetom jednog srpskog državljanina sa prebivalištem u Holandiji. Sa ovim pasošem i identitetom on je, navodno, još nekoliko puta ulazio i izlazio iz Crne Gore.

- Preko prelaza 'Metaljka', pod tim identitetom, zabeležen je njegov ulazak u Crnu Goru, u društvu jednog prezimenjaka i rođaka. Bili su u automobilu ’nisan’ beogradskih registarskih oznaka - priča taj izvor i tvrdi da se poslednji njegov prelazak u Crnu Gori dogodio preko "Ilinoga Brda“. 

- Sa njim je ovog puta ušao izvesni Bodiroga, kao i još jedan saputnik iz Foče, obojica sa lažnim ličnim kartama Srbije. Oni su tada samo bili u tranzitu kroz Crnu Goru, i odmah su nastavili put za Kosovsku Mitrovicu, gde su ga obezbeđivali narkodileri. Kada je ova destinacija otkrivena, Šarić je sa bugarskim pasošem, na ime Emil Nikolaj, otišao za Bugarsku. Na ovom pasošu kao godina rođenja stoji 1975. godina, a u rubriku mesto rođenja navedeno je Pljevlja - tvrdi sagovornik portala RTCG .

Republika

Foto: Tanjug

Darko Šarić koristio lažne identitete

Po drugoj verziji, Darko Šarić je iz Crne Gore izašao 15. oktobra 2009. godine, kada je odleteo za Ženevu, a za taj let iskoristio je slovački pasoš. Iste godine, 20. decembra je otišao u Pariz, a samo dvadesetak dana asnije se vratio u Cirih. Nakon pet dana prelazi u Italiju gde je išao na skijanje.

- Šarić je za Južnu Afriku otputovao 3. aprila 2011. godine, sa grčkim pasošem. U toj zemlji je boravio oko godinu. Posle toga se vratio u Švajcarsku gde se skrivao u trouglu Sen Galen – Cirih – Ženeva. Neki obaveštajni izvori su tvrdili da je tamo bio sve do trenutka kada je odlučio da se preda - priča izvor.

Darko Šarić za sada ima jednu presudu na 14 godina zbog šverca 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u zapadnu Evropu tokom 2008. i 2009. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading