VOZAČ (21) NA ELEKTRIČNOM TROTINETU BIO POD DEJSTVOM DROGE: Udario devojčicu (14) na pešačkom prelazu u Batajnici!

Autor:

Hronika

29.04.2024

14:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Inače, povređenoj devojčici konstatovane su teške telesne povrede.

VOZAČ (21) NA ELEKTRIČNOM TROTINETU BIO POD DEJSTVOM DROGE: Udario devojčicu (14) na pešačkom prelazu u Batajnici!

Foto: Shutterstock

Mladić Č. L. (21), koji je u subotu oko 19 sati, na pešačkom prelazu u Batajnici električnim trotinetom pokosio Đ.A. (14) bio je pod dejstvom amfetamina i kanabisa.

On će danas biti saslušan u Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu. Njemu je posle nesreće određen pritvor do 48 sati.

Inače, povređenoj devojčici konstatovane su teške telesne povrede.

Kako se navodi u saopštenju tužilaštva, Č.L. je 27. aprila oko 19 i 30 sati u Batajnici, u Ulici Stevana Dubajića kod broja 20 izvršio krivično delo Teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja. On je vozeći električni trotinet, udario devojčicu Đ. A. (14), koja je ulicu prelazila na obeleženom pešačkom prelazu.

Podsetimo, Vlada Srbije usvojila je dopunjenu Uredbu o  o cenama usluga koje vrši Agencija za bezbednost saobraćaja, koja predviđa cenu  usluge izdavanja nalepnice za laka električna vozila - trotinete od 1.560 dinara i  obrasca nalepnice od 500 dinara, objavljeno je u Službenom glasniku.

Uredba je stupila na snagu narednog dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku.

Agencija za bezbednost saobraćaja saopštila je da je poslednjim izmenama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima uvedena definicija "lakog električnog vozila" i da su na taj način "trotineti" prepoznati u zakonodavstvu i da će samo vozila koja ispunjavaju propisane uslove moći će da se koriste na srpskim putevima.

Uz zahtev, pored tehničke dokumentacije, prilaže se očitana lična karta za fizička lica, odnosno dokaz o upisu u registar pravnih lica za pravna lica, izjava propisana pravilnikom, na propisanom obrascu i dokaz u uplaćenoj naknadi za izdavanje nalepnice u iznosu od 2.060 dinara, od čega cena usluge izdavanja nalepnice iznosi 1.560 dinara, dok cena obrasca nalepnice iznosi 500 dinara.

(Republika/Telegraf)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading