SUD DONEO ODLUKU: Evo šta će biti sa ženom koja je optužena za nanošenje ubodnih rana maloletnoj ćerki

Autor:

Hronika

26.05.2024

21:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rešenje suda o slučaju nasilja u porodici.

SUD DONEO ODLUKU: Evo šta će biti sa ženom koja je optužena za nanošenje ubodnih rana maloletnoj ćerki

Foto: ST/Nebojša Mandić, Shutterstock

Rešenjem sudije za prethodni postupak Osnovnog suda u Nišu, osumnjičenoj Š.B., koja je navodno nanela ubodne rane svojoj ćerki, određen je pritvor u trajanju do 30 dana zbog osnovane sumnje da je izvršila krivično delo nasilja u porodici, saopšteno je Tanjugu iz tog suda.

Sud je doneo odluku o pritvoru iz nekoliko ključnih razloga. Prvo, postoje ozbiljne okolnosti koje ukazuju na to da bi osumnjičena mogla ometati tok pravnog postupka uticanjem na svedoke. To znači da bi Š.B. mogla pokušati da utiče na ljude koji bi mogli svedočiti protiv nje, čime bi mogla da pokuša da promeni njihove izjave ili ih zastraši kako ne bi dali tačne informacije. Ovo je česta praksa u slučajevima nasilja u porodici, gde počinilac može koristiti različite metode da utiče na svedoke kako bi izbegao odgovornost.

Drugi razlog za određivanje pritvora je opasnost da bi osumnjičena mogla ponoviti krivično delo u kratkom vremenskom periodu. S obzirom na težinu dela i prirodu optužbi, sud smatra da postoji realna opasnost da bi Š.B. mogla ponovo napasti svoju ćerku ili počiniti sličan akt nasilja. Ovaj preventivni korak se preduzima kako bi se zaštitila žrtva i sprečilo daljnje nasilje.

Treći razlog je uznemirenje javnosti. Ovakvi slučajevi nasilja u porodici često izazivaju snažne reakcije u zajednici, posebno kada su u pitanju maloletne žrtve. Javnost je posebno senzibilna na ovakve situacije, i sud smatra da bi puštanje osumnjičene na slobodu moglo dodatno uznemiriti građane i izazvati osećaj nesigurnosti.

Incident koji je doveo do ovih optužbi dogodio se u petak, kada je Š.B., navodno u porodičnoj kući u Nišu, nanela ubodne rane svojoj maloletnoj ćerki. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu uhapsili su osumnjičenu u subotu, dan nakon incidenta. Uhapšena je zbog osnovane sumnje da je izvršila krivično delo nasilja u porodici, što je posebno teško krivično delo zbog povrede telesnog integriteta i ugrožavanja bezbednosti članova porodice.

Foto: Shutterstock

Ilustracija

Prema izvorima iz policije, povrede koje je zadobila devojčica nisu bile opasne po život, ali su zahtevale hitnu medicinsku intervenciju. Devojčica je zbrinuta u lokalnoj bolnici, gde su joj pružili neophodnu medicinsku pomoć. Takođe, nadležni organi su pokrenuli postupak za njeno daljnje zbrinjavanje i zaštitu, imajući u vidu ozbiljnost situacije i potrebu za sigurnošću i stabilnošću deteta.

Slučaj nasilja u porodici, naročito kada su žrtve maloletna deca, izaziva duboku zabrinutost kako pravosudnih organa tako i šire javnosti. Ovakvi slučajevi često služe kao podsećanje na potrebu za jačanjem sistema zaštite žrtava porodičnog nasilja i stvaranjem sigurnijeg okruženja za sve članove društva.

Osumnjičena Š.B. će ostati u pritvoru do 30 dana, dok će nadležni organi nastaviti sa istragom kako bi prikupili sve relevantne dokaze i izjave svedoka. Na osnovu tih informacija, sud će doneti odluku o daljim koracima u ovom slučaju, uključujući mogućnost podizanja optužnice i sprovođenja suđenja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading