"UVRTALI SU IM RUKE I LOMILI NOGE": Sramno izveštavanje HRVATA sa protesta u Beogradu, od POLICAJACA NAPRAVILI MONSTRUME

Autor:

Svet

25.12.2023

08:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skoro svi hrvatski portali u potpunosti su zaboravili na objektivnost izveštavanja otvoreno stajući na stranu opozicije

"UVRTALI SU IM RUKE I LOMILI NOGE": Sramno izveštavanje HRVATA sa protesta u Beogradu, od POLICAJACA NAPRAVILI MONSTRUME

Foto: ST/Nemanja Pančić

Pristalice opozicije pokušale su u nedelju uveče da na nasilan način uđu u Skupštinu grada Beograda.

Tom prilikom razbijale su stakla na vratima bacajući kamenice u hol zgrade, a povređeno je više od 30 policajaca.

Hrvatski mediji, međutim, u potpunosti su preuzeli način izveštavanja tajkunskih medija u Srbiji subjektivno smatrajući da je opozicija imala pravo da lomi Beograd i pravi haos na svakom ćošku, zbog tobože “pokradenih” izbora u Beogradu.

- Nakon razbijanja demonstracija policija je postavila kordone uz zgrade institucije u središtu grada, a nešto pre ponoći situacija se smirila i uspostavljen je saobraćaj u gradskim ulicama. Novinar portal Nova.rs Andrija Lazarević dobio je udarac pendrekom. Na jednom snimku objavljenom na mreži X vidi se kako dvojica policajaca vuku jednog mladića, dok njegova majka izgovara ‘Ovo je moje dete...". Na snimku se vidi i kako žena pokušava da odvoji policajce od sina, dok neko izgovara: ‘Ne damo vam decu’ - piše Index.hr.

Prvi na listi "Srbija protiv nasilja" Radomir Lazović izjavio je za FoNet da ga je policija napala i da je dobio više udaraca s leđa, prenosi hrvatski portal.

“On je dodao da je čovek koji je bio s njim dobio tri udarca, dok je devojci koja je bila u njihovom društvu zavrtana ruka. Lazović je rekao da se policija nije osvrtala na to što je on zastupnik i ima imunitet”, prenosi Index.

I drugi hrvatski portali poput Večernjeg lista, Jutarnjeg lista i 24 sata, gledali su da napad na Skupštinu grada i lomljenje Beograda predstave kao legitiman pokušaj borbe sa vlašću koja je, kako ističu, pokrala izbore.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sazvao je hitnu sednicu Veća za nacionalnu bezbednost i rekao da su protesti pokušaj rušenja vlade orkestriran iz inostranstva.

Potvrdio je da je uhapšeno više od 35 ljudi te da će uslediti nova privođenja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (11)

Loading
Bubi

25.12.2023 08:46

Sigurni smo da će država uraditi sve što treba i reagovati u skladu sa zakonom!

Ana

25.12.2023 09:04

Tako se ponaša i policija u svetu pa su čak i brutalniji pa nevidim da ih hrvati komentarišu.

Dragan

25.12.2023 09:28

Sve junak do junaka a bezali su ko zecevi samo na pojavu policije.

Ljubicica

25.12.2023 09:50

Ovakav olos hoce da nam vodi drzavu. Nasilnici.