NEUSPELI POKUŠAJI! Američke snage uništile tri borbena drona jemenskih Huta

Autor:

Svet

12.05.2024

06:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bespilotne letelice proiranskih pobunjenika Huti predstavljaju neposrednu pretnju koalicionim snagama i trgovačkim brodovima u regionu.

NEUSPELI POKUŠAJI! Američke snage uništile tri borbena drona jemenskih Huta

Foto: shutterstock,Tanjug/AP

Američke snage uspešno su uništile tri borbena drona koja su lansirali jemenski pobunjenici Huti na brodove koji su plovili u Adenskom zalivu u Crvenom moru, saopštila je danas na svom X nalogu američka centralna komanda (USCENTCOM).

Prema saopštenju CENTCOM-a, dronovi su lansirani u subotu, oko 04.30 ujutru po lokalnom vremenu, iz područja koje Huti kontrolišu u Jemenu. 

"Na američkim, koalicionim ili trgovačkim brodovima nije bilo povređenih ni materijalne štete", navodi se u saopštenju.

Navodi se i da bespilotne letelice proiranskih pobunjenika Huti predstavljaju neposrednu pretnju koalicionim snagama i trgovačkim brodovima u regionu.

"Akcije protiv ovih napada se preduzimaju da bi se zaštitila sloboda plovidbe i međunarodni plovni putevi učinili bezbednijim za američke, koalicione i trgovačke brodove", navodi se u saopštenju USCENTCOM.

Pobunjenička grupa Huti, koja kontroliše najnaseljenije delove Jemena i povezana je sa Iranom, mesecima organizuje napade na brodove u Crvenom moru u znak solidarnosti sa Palestincima u sukobu sa Izraelom u Pojasu Gaze, prenosi Rojters.

Ta militantna grupa je prošle nedelje zapretila da će napade na brodove koji plove za Izrael

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading