DRAMA IZNAD CRVENOG MORA! SAD oborile pet dronova!

Autor:

Svet

29.04.2024

07:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istakli su da su dronovi pretnja koaliciji SAD i trgovačkim brodovima u regionu.

DRAMA IZNAD CRVENOG MORA! SAD oborile pet dronova!

Foto: Tanjug/AP, Shutterstock

Američka vojska oborila je rano jutros pet bespilotnih letelica iznad Crvenog mora, saopštila je Centralna komanda SAD (USCENTCOM) na društvenoj mreži X.

Ovi dronovi su, prema USCENTCOM, predstavljali su neposrednu pretnju koaliciji SAD i trgovačkim brodovima u regionu.

- Ove radnje se preuzimaju da bi se zaštitila sloboda plovidbe i obezbedile međunarodne vode za koaliciju SAD i trgovačke brodove - dodaje USCENTCOM.

Podsećamo, jedna od najpoznatijih šiitskih militantnih grupa na Bliskom istoku, Huti, nedavno je saopštila da je oborila američki borbeni dron MQ-9 Reaper u Jemenu.

Ova vest je izazvala pažnju međunarodne javnosti, a grupa je čak objavila i video-snimke na kojima se vide delovi bespilotne letelice.

Prema tvrdnjama Huta, dron je oboren raketom zemlja-vazduh, što predstavlja deo nove serije napada pobunjenika ove nedelje, prenosi Tanjug.

Iako zvaničnici Pentagona, Centralne komande SAD i Ratnog vazduhoplovstva SAD nisu direktno komentarisali saopštenje militanata, Si-Bi-Es (CBS) njuz je preneo izjavu neimenovanog američkog zvaničnika koji je potvrdio da se dron srušio u Jemenu.

Na video-snimku koji su objavili Huti, može se videti lansiranje projektila koji cilja dron.

U pozadini se čuje muškarac koji uzvikuje poklič ove grupe nakon što je letelica pogođena:

Bog je najveći, smrt Americi, smrt Izraelu, proklinjemo Jevreje, islam pobeđuje!

Huti od novembra prošle godine napadaju raketama i dronovima komercijalne brodove u Crvenom moru i Adenskom zalivu u znak, kako navode, podrške palestinskoj militantnoj grupi Hamas u sukobu sa Izraelom u Pojasu Gaze.

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading