TENISKI SVET NA NOGAMA: Ovo su posledice šokantnih poraza u Rimu pred Rolan Garos! (ANKETA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

15.05.2024

07:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tenisko usijanje tek sledi...

TENISKI SVET NA NOGAMA: Ovo su posledice šokantnih poraza u Rimu pred Rolan Garos! (ANKETA)

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Danil Medvedev

Najbolji ruski teniser Danil Medvedev doživeo je iznenađujući poraz od Tomija Pola iz SAD u osmini finala Mastersa u Rimu, gde je branio titulu. U meču sa rezultatom 1:6, 4:6, Medvedev je izgubio značajan broj bodova, budući da je prošle godine trijumfovao u Rimu i osvojio 1.000 bodova, dok je ove godine uspeo da odbrani samo 100 bodova. Ovo znači da će izgubiti 900 bodova na ATP listi, te će se zadržati na četvrtom mestu, ali postoji mogućnost da padne na peto mesto ukoliko Aleksander Zverev osvoji titulu u Rimu.

Sa druge strane, Novak Đoković će izgubiti 130 bodova nakon poraza od Alehandra Tabila iz Čilea. Sa 9.860 bodova, Đoković će ostati na prvom mestu ATP liste pred Rolan Garos, gde će biti prvi nosilac. On će imati čak 3.565 bodova više od Medvedeva. Janik Siner iz Italije biće drugoplasirani sa 8.770 bodova, dok će treće mesto zauzeti Karlos Alkaraz sa 7.300 bodova. Razlika između Sinera i Đokovića iznosi 1.090 bodova, dok je Alkaraz 2.560 bodova iza srpskog šampiona.

Foto: Tanjug/AP

Može li novak ponovo da pokori Francusku?

 

Medvedev ipak ima priliku za oporavak na Rolan Garosu, gde prošle godine nije ostvario zapažen rezultat. Ove godine bi mogao da osvoji do 2.000 bodova ukoliko bude uspešan. Sa druge strane, Đoković brani svih 2.000 bodova i nadamo se da će ponoviti prošlogodišnji uspeh i odbraniti titulu. Pažljivo ćemo pratiti i rezultate Janika Sinera, koji brani samo drugu rundu od prošle godine. Sve oči će biti uprte u Pariz, gde će se odlučivati o poretku najboljih tenisera sveta.

Nakon šokantnih poraza Medvedeva i Đokovića, teniska javnost sa nestrpljenjem iščekuje Rolan Garos, gde će se odlučiti o konačnom poretku najboljih tenisera sveta. Ovi rezultati definitivno unose dodatnu napetost u predstojeći turnir, te će ljubitelji tenisa sa nestrpljenjem pratiti svaki naredni korak ovih vrhunskih sportista.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading