"OSTAĆE BEZ PROJEKTILA, PRE NEGO IRAN DRONOVA" Američki obaveštajac objasnio zašto je Izraelu nemoguće da se odbrani od Teherana

Autor:

Svet

15.04.2024

12:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iran će u slučaju sukoba velikih razmera sačekati dok Izrael ne potroši svoje rakete.

"OSTAĆE BEZ PROJEKTILA, PRE NEGO IRAN DRONOVA" Američki obaveštajac objasnio zašto je Izraelu nemoguće da se odbrani od Teherana

Foto: pixabay.com, youtube/printscreen/Sandboxx

Obaranje iranskih projektila i bespilotnih letelica koštalo je milijarde dolara, Izrael i Sjedinjene Države ne mogu dugo da odbijaju napade ovakvog intenziteta, rekao je u intervjuu televiziji Majadin bivši američki obaveštajac i inspektor UN, Skot Riter.

- Pre svega, kada govorimo o odbrani Izraela, Izrael se ne može braniti. Ovo je bio dokaz za to. Iranske rakete su pogodile izraelske baze. Ono što takođe treba da razumemo je količina novca koja je potrošena na zaštitu Izraela od dronova i krstarećih projektila. U pitanju su milijarde dolara. Ovaj događaj se ne može ponoviti - rekao je on.

Riter ističe da Izrael i njegovi saveznici moći da koriste visokotehnološke odbrambene sisteme vredne milijarde dolara tri ili pet dana.

- Ostaće bez projektila pre nego što Iranu ponestane dronova. Pogodite šta će se desiti posle toga. Ako Iran bude imao dovoljno raketa i dronova da održi ovaj nivo aktivnosti nedelju dana, to će iscrpeti sposobnost Izraela da se brani. Pogledajte šta je bilo sa Ukrajinom kada im je ponestalo PVO: nemaju čime da brane svoj vazdušni prostor, dok ih Rusija uništava. Iran će uništiti Izrael kada ostane bez protivvazdušne odbrane - nastavio je Riter.

Prema njegovoj oceni, Iran će u slučaju sukoba velikih razmera sačekati dok Izrael ne potroši svoje rakete, uništavajući dronove, a zatim će početi da uništava izraelsku infrastrukturu raketnim oružjem.

- Iran nije želeo žrtve niti da nanese materijalnu štetu. Oni su želeli nešto da dokažu i to su uradili. Izrael se ne može braniti. To su hteli da dokažu. Niko ne može ništa da uradi ako Iran odluči da ga uništi. Na sreću, nadam se da Iran neće doneti ovu odluku - zaključio je Riter.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading