"TEL AVIV POKUŠAVA DA UMANJI ŠTETU" Otkrivena dva glavna cilja Irana u sinoćnjem napadu na Izrael (VIDEO)

Autor:

Svet

14.04.2024

20:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U članku iranske agencije se takođe navodi da su pokušaji Zapada da odvrati Iran od napada bili ''beskorisni''.

"TEL AVIV POKUŠAVA DA UMANJI ŠTETU" Otkrivena dva glavna cilja Irana u sinoćnjem napadu na Izrael (VIDEO)

Foto: X/South Today/Printscreen

Teheran je saopštio da je, u sinoćnjem napadu na Izrael gađana izraelska vojna baza u Nevatimu i vojni objekat na planini Hermon, preneli su iranski mediji.

Mediji su naveli da je Navatim bio meta, jer je odatle, navodno, pokrenut smrtonosni napad na iranski konzulat u Damasku, dok je Hermon gađan kao odgovor na višegodišnje napade Izraela na iranske položaje u Siriji, preneo je Times of Israel.

 - Nije bilo planirano gađanje izraelskih gradova u ovoj operaciji, iako su izraelski građani proživeli najgoru noć u njihovim životima - javila je iranska agencija ISNA.

ISNA tvrdi da su ''iranske rakete pogodile unapred određene ciljeve, ali da Izrael pokušava da umanji štetu od ovog napada''.

Kako navodi Times of Israel, u članku ISNA se opisuje napad na Izrael, u kojem je oboreno oko 99 odsto iranskih projektila, kao velika pobeda Teherana.

ISNA dodaje i da se izveštaji da se SAD neće pridružiti izraelskom kontranapadu u Iranu  smatraju znakom da je Teheran dokazao svoju hrabrost i da Vašington ne želi da bude umešan u konflikt.

U članku iranske agencije se takođe navodi da su pokušaji Zapada da odvrati Iran od napada bili ''beskorisni'', a pomenuto je i upozorenje načelnika iranskog vazduhoplovstva, Alija Bagherija, koji tvrdi da je Iran mogao da izvede deset puta veći napad.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading