FICO U STANJU INDUKOVANE KOME: Podignuta optužnica protiv atentatora na slovačkog premijera (VIDEO)

Autor:

Svet

16.05.2024

14:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napadač je učestvovao u antivladinim protestima, ali nije povezan sa radikalnim grupama.

FICO U STANJU INDUKOVANE KOME: Podignuta optužnica protiv atentatora na slovačkog premijera (VIDEO)

Foto: X/EDHUB/Printscreen

Slovački premijer, Robert Fico, nalazi se u bolnici u Banskoj Bistrici gde je operisan posle ranjavanja u pucnjavi nakon sednice Vlade koja je održana u gradu Handlova, na oko 150 kilometara severoistočno od Bratislave. Prema poslednjim informacijama, Fico je uveden u stanje indukovane kome posle višečasovne operacije.

Na Fica je pucano kada je, posle sastanka u sredu, izašao da se pozdravi sa okupljenim građanima.

Napadač na Fica je uhapšen nakon što je na slovačkog premijera ispalio nekoliko hitaca.

Protiv napadača je podignuta optužnica za krivično delo pokušaj ubistva iz političkih razloga.

Ministar odbrane Slovačke izjavio je, nakon vanredne sednice Državnog saveta bezbednosti i Vlade, da lekari čine sve da stabilizuju pacijenta, kao i da ne može da konstatuje da se situacija razvija pozitivno niti da je on van životne opasnosti.

Ministar unutrašnjih poslova, Matuš Šutaj Eštok, prethodno je na konferenciji za novinare istakao da je na premijera ispaljeno pet hitaca i potvrdio da je atentat na premijera izveden zbog političkih motiva.

- Policija radi samo sa jednom verzijom. Napadač koji je pokušao da ubije Roberta Fica optužen je za krivično delo "pokušaj ubistva iz političkih razloga" - rekao je ministar.

Napadač je, prema njegovim rečima, delovao sam. Učestvovao je u antivladinim protestima, ali nije povezan sa radikalnim grupama.

- Možemo da potvrdimo da nije član nijedne radikalne političke grupe. Delovao je sam. Takođe možemo da potvrdimo da je učestvovao u antivladinim protestima koji su se održavali prošle godine - rekao je Šutaj Eštok na konferenciji za štampu.

On je napomenuo da su snage bezbednosti pojačale zaštitu državnih službenika, političara i medija u svetlu atentata na Fica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading