"ATMOSFERA JE TENZIČNA, ATENTAT POLITIČKI MOTIVISAN" Oglasio se ambasador Srbije u Slovačkoj (VIDEO)

Autor:

Svet

16.05.2024

08:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rad narodne skupštine trenutno je obustavljen, a ulaz u zgradu onemogućen.

"ATMOSFERA JE TENZIČNA, ATENTAT POLITIČKI MOTIVISAN" Oglasio se ambasador Srbije u Slovačkoj (VIDEO)

Foto: Tanjug/TASR via AP/Radovan Stoklasa

Ambasador Srbije u Slovačkoj, Aleksandar Nakić, oglasio se nakon atentata na slovačkog premijera, Roberta Fica, i rekao da je Ficovo stanje trenutno stabilno.

- Hvala Bogu, njegovo trenutno stanje je stabilno. Operacija je trajala više sati, upucan je iz neposredne blizine sa četiri ili pet hitaca. Tu se malo spekuliše oko tih informacija. Imao je tri rane. Operisan je u Banjskoj Bistrici, u najboljoj bolnici i trenutno od jutros, zapravo od juče od podne od operacije stanje je stabilno, hvala Bogu - rekao je Nakić za Kurir.

On je istakao je predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, prvi lider koji je osudio atentat.

- Želim da kažem da je prvi državnik i lider koji je osudio napad na gospodina predsednika vlade Slovačke Roberta Fica bio predsednik Srbije Aleksandar Vučić i to dokazuje da su naši bilateralni odnosi odlični i da su prijateljski odnosi lični između predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Roberta Fica na zavidnom nivou. Svi su naravno poželeli od predsednika vlade do predsednika ministarstva spoljnih poslova brz oporavak premijeru Ficu - dodao je ambasador.

Nakić je uveren da je napad premijera Fica politički motivisan.

- Motiv je političke prirode. Osumnjičeni gospodin Cintula ima 71 godinu. Posedovao je dozvolu za držanje oružja, inače je književnik, ima udruženje 'duga', ali jedan period u životu radio je i kao obezbeđenje šoping centra. Tako da, kao što ste videli, nažalost dobro je rukovao oružjem - rekao je ambasador.

On ističe da je atmosfera u Slovačkoj tenzinčna.

- Atmosfera je uzavrela. Mislim, napad i pokušaj atentata, po meni, na predsednika vlade jeste vrh nečega. Imali mi to kod nas, tako da imamo ta negativna iskustva. Sa druge strane, ono što bih hteo da kažem, to je da je sam premijer, gospodin Fico, pre 15 ili 20 dana najavio da je jako loša situacija u društvu, da su negativne tenzije na jako visokom nivou i da se brine da neko bi neko mogao strada. Eto, na žalost, imao je dobru intuiciju - istakao je ambasador.

Rad narodne skupštine trenutno je obustavljen, a ulaz u zgradu onemogućen.

- Povećale su mere bezbednosti. U Narodnu skupštinu, koja se nalazi od naše ambasade na kilometar ne može se ući, a Narodna skupština je obustavila rad do 21. maja - dodao je.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading