NEOPHODNA SABORNOST SRPSKOG NARODA! Vladimir Vuletić: Žele da oduzmu KiM i RS!

Autor:

Vesti

16.05.2024

16:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukoliko sabornost izostane, preti redefinisanje Dejtonskog sporazuma i Rezolucije 1244 Sednica Generalne Skupštine UN o rezoluciji o navodnom genocidu u Srebrenici posle dva odlaganja zakazana je za četvrtak, 23. maj, koji će u istoriji ostati obeležen kao jedan od najtežih i najvažnijih dana za Srbiju i naš narod.

NEOPHODNA SABORNOST SRPSKOG NARODA! Vladimir Vuletić: Žele da oduzmu KiM i RS!

Foto: Tanjug/AP,M.K./ATAImages, Tanjug/TANJA VALIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otputovaće u Njujork da bi tada, u ime države i naroda iz Srbije i Republike Srpske, vodio nimalo laku bitku za odbranu vitalnih nacionalnih interesa jer predaje, kako je najavio, nema i neće biti!

U toj borbi predsednik uživa sve snažniju podršku naših građana širom sveta koji pozivaju na slogu i jedinstvo.

Vladimir Vuletić, sociolog i profesor na Filozofskom fakultetu, upozorava za Republiku da nam, ukoliko sabornost izostane, preti redefinisanje mirovnih sporazum, kako Dejtonskog sporazuma, tako i Rezolucije 1244: 

- Imamo sinhronizovan i već dugo godina kontinuiran pritisak da se stvari u regionu redefinišu, odnosno da se ono što je bilo definisano i Rezolucijom 1244 i Dejtonskim sporazumom redefinišu na štetu Srbije i Srba u regionu. Drugim rečima, da se to srpsko nacionalno pitanje reši tako što će zapravo Srbima biti oduzeto i Kosovo i RS. A Rezolucija o Srebrenici je jedan od koraka na tom putu.

Zato je sada, ističe Vuletić, taj važan trenutak kada Srbi, ukoliko to ne žele, moraju da pokažu jedinstvo i pošalju političku poruku da ne prihvataju takav scenario: 

- Ukoliko tog jedinstva ne bude, naravno, onda će biti mnogo teži zadatak donosiocima političkih odluka da se odupru tim procesima. Naravno kada se kaže jedinstvo misli se na većinu srpskog naroda i ja pretpostavljam da će i ovaj najavljeni sabor Srbije i RS pokazati to jedinstvo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (1)

Loading
duki

16.05.2024 18:08

srbija ce se svakako boriti dok ia nade za svoje interese do kraja dok god postoji