NOVA POBEDA RUSKE VOJSKE! Osvojeno važno strateško uporište Ukrajinaca (VIDEO)

Autor:

Svet

29.04.2024

13:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruske snage nastavljaju sa vojnim operacijama na istoku Ukrajine

NOVA POBEDA RUSKE VOJSKE! Osvojeno važno strateško uporište Ukrajinaca (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Ruska vojska je preuzela kontrolu nad selom Semenovka u Donjeckoj oblasti, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.

Selo je zauzela jedinica "Centar", prenose RIA Novosti. Ovo preuzimanje kontrole nad selom Semenovka predstavlja važan korak za Ruse u razvoju situacije na terenu.

Ministarstvo odbrane Rusije je takođe saopštilo da je ruska vojska preuzela kontrolu nad selom Novobahmutovka u samoproglašenoj Donjeckoj Narodnoj Republici u Ukrajini.

To selo je bilo ključna tačka u borbi proteklih dana, a njegovo preuzimanje otvara mogućnost da ruske snage opkole ukrajinske snage koje brane selo Berdiči.

Glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine, Aleksandar Sirski, izjavio je da se situacija na terenu pogoršala, ali da su njegove trupe zauzele nove pozicije na najmanje tri linije fronta.

On je naveo da ruske snage aktivno napadaju duž cele linije fronta, dok su ukrajinske jedinice prešle na nove linije zapadno od Berdičija, Semenovke i Novomihajlovke.

Novobahmutovka se nalazi severozapadno od Avdijevke, na istoku Ukrajine. Ovo selo ima strateški značaj i njegovo preuzimanje od strane ruskih snaga može značajno uticati na dalji razvoj situacije u regionu.

Foto: Tanjug/AP

Ruska vojska

Situacija na istoku Ukrajine postaje sve napetija kako se ruske snage kreću ka preuzimanju kontrole nad ključnim selima.

Nove pozicije ukrajinskih trupa ukazuju na intenziviranje borbi duž linija fronta.

S obzirom na geografski položaj Novobahmutovke i njegov značaj u strategiji vojnih operacija, ovo selo će sigurno biti u fokusu međunarodne pažnje u narednim danima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading