"JERUSALIM ĆE BITI MUSLIMANSKI, SLAVIĆEMO OSLOBOĐENJE PALESTINE" Iranski vođa komentarisao napad na Izrael (VIDEO)

Autor:

Svet

14.04.2024

22:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teheran je danas upozorio da će ponovo izvesti snažniji napad ukoliko Izrael ili SAD uzvrate na sinoćnji napad.

"JERUSALIM ĆE BITI MUSLIMANSKI, SLAVIĆEMO OSLOBOĐENJE PALESTINE" Iranski vođa komentarisao napad na Izrael (VIDEO)

Foto: Tanjug/Office of the Iranian Supreme Leader via AP

Jerusalim će biti u rukama muslimana i ceo muslimanski svet će slaviti oslobođenje Palestine, saopštio je danas iranski vođa, ajatolah Ali Hamnei, na platformi X.

Vrhovni vođa Islamske republike napisao je objavu na hebrejskom i na mreži X dodao snimak iranskih dronova kako lete iznad Hramovne gore u Jerusalimu, tokom sinoćnjeg napada ove zemlje na Izrael.

Iran je tokom noći izvršio napad na Izrael zbog, kako tvrde, izraelskog napada 1. aprila na iranski konzulat u Damasku, što Izrael demantuje.

Teheran je danas upozorio da će ponovo izvesti snažniji napad ukoliko Izrael ili SAD uzvrate na sinoćnji napad, tokom kojeg je lansirano više od 300 dronova i projektila.

Podsetimo, Iranska islamska revolucionarna garda (IRGC) saopštila je u subotu uveče da napada teritoriju Izraela kao odgovor na napad na iranski Konzulat u Siriji početkom aprila. Napad je prema različitim izvorima izveden sa nekoliko stotina projektila i bespilotnih letelica.

Izraelske vazduhoplovne snage raketirale su 1. aprila zgradu iranskog Generalnog konzulata u glavnom gradu Sirije, Damasku, a prema navodima IRGC ubijeno je sedam visokih oficira. Među njima su Mohamed Reza Zahedi, koji je bio komandant snaga Kuds u Siriji i Libanu, i njegov zamenik, Mohamed Hadija Hadži Rahimi.

Teheran je rekao da zadržava pravo da odgovori.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading