ŠIRIĆEMO MOSTOVE SARADNJE I BITI PRIMER DOBRE KOMUNIKACIJE! Poslanici za naš trobroj "rešetali" Anu Brnabić

Autor:

Vesti

30.04.2024

01:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nadam da nam nije potreban nikakav zakon da bismo se u parlamentu ponašali pristojno

ŠIRIĆEMO MOSTOVE SARADNJE  I BITI PRIMER DOBRE KOMUNIKACIJE! Poslanici za naš trobroj "rešetali" Anu Brnabić

Foto: Nebojša Mandić/Nemanja Pancic, Tanjug/Nemanja Jovanović/Strahinja Acimovic, Amir Hamzagic

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić odgovarala je za praznični broj Srpskog telegrafa na pitanja koja su joj postavljali narodni poslanici s liste SNS. Kako je istakla, radiće na jačanju parlamentarne diplomatije, a razgovor koji je uspostavljen između vlasti i opozicije u parlamentu ocenila je kao zajednički uspeh svih poslanika. Čast joj je, dodaje, da radi za svoju zemlju sa ma koje funkcije.

 

Marina Raguš

n S obzirom na to da ste najavili da će vam parlamentarna diplomatija biti jedan od prioriteta, a do sada ste pokazali zaista respektabilne diplomatske veštine, možete li nam nagovestiti makar deo plana i aktivnosti u ovoj vrlo važnoj oblasti?


- Mislim da u domenu parlamentarne diplomatije naša zemlja ima ogroman prostor za napredak. Prisustvovala sam zasedanju Interparlamentarne unije u Ženevi u martu i lično se uverila koliko se novih mostova saradnje može izgraditi u godinama koje dolaze. Želim da jačamo našu parlamentarnu diplomatiju u svim krajevima sveta, tako da planiram mnogo putovanja za poslaničke grupe prijateljstva. Isto tako želim da se pokažemo kao dobri domaćini mnogim delegacijama parlamenata iz čitavog sveta.

 

Nebojša Bakarec

n Kako komentarišete moju ocenu da ste upravo vi uspeli za kratko vreme uzdignete funkciju predsednika Skupštine na veoma visok nivo i da opet potvrdite stav predsednika Vučića o tome koliko ste vredan ljudski resurs za državu Srbiju?


- Lepo je čuti ovakve reči od poslanika, zaista. Međutim, ne bih previše zasluga pripisivala sebi lično. Razgovor koji smo uspostavili između vlasti i opozicije u parlamentu je zajednički uspeh svih poslanika i ja to nikako ne bih mogla bez njih. Nastavljamo dalje da uzdižemo zajedno naš parlament i nadam se da je ovo samo početak. Trudiću se i u budućnosti da opravdam poverenje Aleksandra Vučića.

 

Dejan Bulatović

n Da li možete izneti stav o zaštićenim prirodnim područjima u Srbiji i da li biste prihvatili takmičenje u Parku prirode Mali Bosut u kuvanju fiša ili u takmičarskom ribolovu?


- Mislim da su zaštićena prirodna područja u našoj zemlji tema od izuzetnog značaja. Dok sam bila predsednica Vlade, procenat teritorije zaštićenih područja povećan je sa 6,91 odsto na 9,21 odsto, a ukupan broj sa 465 na 489. Nadam se da ćemo zajedničkim radom u Skupštini uspeti dalje da unapređujemo naše zakonodavstvo i u ovoj oblasti. Što se tiče takmičenja, uvek spremna.


 

SANDRA BOŽIĆ
n Koja su vam bila očekivanja kada ste predloženi kao kandidat za predsednicu i da li su ona ispunjena sada, nakon izbora?


- Velika je čast raditi za svoju zemlju sa koje god funkcije. Rano je pričati da li su očekivanja ispunjena, malo je vremena proteklo, ali po tempu rada i dijalogu koji smo uspeli da uspostavimo, rekla bih da smo na pravom putu. Moram da istaknem da sam imala ogromnu podršku narodnih poslanika, pogotovo sa liste "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane", na čemu im i ovim putem od srca zahvaljujem.

 

MILENKO JOVANOV


n Da li ostavljate mogućnost da tokom mandata usvojimo izmene zakona i poslovnika u pravcu obaveznog psihijatrijskog pregleda za buduće poslanike, odnosno obaveznog proveravanja eventualne alkoholisanosti poslanika tokom sednice?


- Ja se nadam da nam nije potreban nikakav zakon da bismo se u parlamentu ponašali pristojno, onako kako dolikuje ovoj instituciji. Želim da sa ovog mesta pošaljemo primer svima, a pogotovo mladima, kako se komunicira, kako se sa uvažavanjem obraća sagovorniku, iako su nam stavovi različiti. Apelujem na sve narodne poslanike da nam rečnik bude pristojan i da cenimo i poštujemo jedni druge u najvećoj mogućoj meri.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading