PARTIZAN MENJA IME I GRB?: Oglasio se Ostoja Mijailović i evo šta je poručio!

Autor:

Sport

17.05.2024

17:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

''JSD Partizan jedno od najtrofejnijih sportskih društava u Evropi'' - poručuje Ostoja.

PARTIZAN MENJA IME I GRB?: Oglasio se Ostoja Mijailović i evo šta je poručio!

Foto: Starsport

Jedna od najvećih vesti koja je nedavno iznenadila armiju navijača Partizana jeste moguća promena zvaničnog naziva Sportskog društva. Ova odluka je doneta nakon sve većeg pritiska i zahteva za prilagođavanje aktuelnoj političkoj situaciji. Predsednik JSD Partizan, Ostoja Mijailović, istakao je da je otvaranje diskusije o ovom pitanju neophodno, naglašavajući da je došlo vreme da se razmotri izbacivanje prefiksa "jugoslovensko" iz imena kluba.

Ovo je izazvalo žustre reakcije navijača na društvenim mrežama, pri čemu većina ističe jaku emotivnu povezanost sa tradicijom imena, bez obzira na istorijske asocijacije.

- Niko nije rekao da će se menjati naziv Partizana, već da želimo otvaranje diskusije na tu temu. Poslednjih godina na našu adresu stiglo je mnogo zahteva za izbacivanje prefiksa "jugoslovensko" iz imena kluba - naveo je Ostoja i dodao:

Foto: Starsport

 

- Vlasnici članskih karata bi trebalo uvek da glasaju o najvažnijim strateškim stvarima u vezi sa klubom. Ja ću uvek slušati volju većine naših navijača, oni su suština postojanja velikog brenda kao što je Partizan. Ne zaboravite da je JSD Partizan jedno od najtrofejnijih sportskih društava u Evropi - poručio je Mijailović.

Pored promene zvaničnog naziva, postoji i mogućnost razmatranja promene grba kluba. Generalni sekretar Sportskog društva, Željko Tanasković, naglasio je da za sada neće biti promena, ali da je ideja da se pokrene diskusija među pravim i iskrenim partizanovcima. 

Foto: Starsport

 

- Ideja je da se najpre pokrene diskusija između pravih i iskrenih partizanovaca. Razmotriće se sve opcije i želimo da se u raspravu uključe članovi svih klubova naše crno-bele porodice, kao i bivši i sadašnji sportisti Partizana. Nismo razmatrali opciju promene grba ukoliko dođe do promene zvaničnog naziva Sportskog društva, ali i o toj opciji će se diskutovati kada za to dođe vreme - jasan je Tanasković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading