CEO SRPSKI ROD SLOŽNO UZ VUČIĆA! Knežević: Sada prvi put dižemo glavu i gledamo silnike u oči da im kažemo: DOSTA JE!

Autor:

Vesti

17.05.2024

10:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sednica Generalne Skupštine UN o sramnoj rezoluciji o navodnom genocidu u Srebrenici posle dva odlaganja zakazana je za četvrtak 23. maj, koji će u istoriji ostati obeležen kao jedan od najtežih i najvažnijih dana za Srbiju i naš narod.

CEO SRPSKI ROD SLOŽNO UZ VUČIĆA!  Knežević: Sada prvi put dižemo glavu i gledamo silnike u oči da im kažemo: DOSTA JE!

Foto: ST/Nemanja Pančić, Tanjug/AP, ATAImages, Printscreen/https://www.instagram.com/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otputovaće u Njujork da bi tada, u ime države i naroda iz Srbije i Republike Srpske, vodio nimalo laku bitku za odbranu vitalnih nacionalnih interesa jer predaje, kako je najavio, nema i neće biti!


U toj borbi predsednik uživa snažnu podršku naših građana širom sveta koji pozivaju na slogu i jedinstvo.


Među njima je i Milan Knežević, predsednik Demokratske narodne partije Crne Gore, koji za Srpski telegraf ističe da smatra da svaki Srbin, ili makar većina njih, gde god da živi, razume da rezolucija o Srebrenici nije lična borba Aleksandra Vučića.

Foto: Printscreen/https://www.instagram.com/buducnostsrbijeav/

 

 


- Mogao je i on, kao neki ranije, da se pravi kako se ništa nije desilo i kako je ovo još jedna u nizu rezolucija kojima nas dodatno crne i beleže u tefteru genocida, ali, eto, sila boga ne moli i sve će proći za desetak dana. Naslušali smo se u prošlosti takvih objašnjenja i sleganja ramenima, ali sad prvi put dižemo glavu i gledamo silnike u oči da im kažemo: Dosta je. Uveren sam da će ta poruka iz usta Aleksandra Vučića biti ujedno i poruka svekolikog našeg naroda - zaključuje Knežević.


Inače, Knežević se juče sreo sa Vučićem u Kotoru, gde je održan samit lidera zapadnog Balkana i EU pod sloganom "Jedan region, zajednička vizija". On je tom prilikom Vučiću poklonio sabrana dela Petra Drugog Petrovića Njegoša:


- Ali ne za kućnu biblioteku, već za UN, da naš vladika gleda u oči Nemce i Ruanđane, koji bi da ga proglase genocidnim. Svak je rođen da po jednom umre, čast i bruka žive doveka! Svi znamo gde Crna Gora treba da bude.

Republika

Foto: Printscreen/https://www.instagram.com/buducnostsrbijeav/

 


Podsetimo, Srpski telegraf je i prekjuče pisao da je neophodno da, sada više nego ikada, svi, kao jedan, budu uz predsednika Vučića u lavovskoj borbi protiv demonizacije srpskog naroda, a poruke podrške uputili su i: predsednik Skupštine RS Nenad Stevandić, predsednik Demokratske partije Srba u Severnoj Makedoniji Ivan Stoilković, predsednik Saveza Srba Slovenije Vladimir Kokanović, predsednik Slobodne Crne Gore Vladislav Dajković, direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Anro Gujon, predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta, nekadašnji predsednik IV KiM Zoran Anđelković, predsednik skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Milovan Drecun...


Vladimir Đukanović, poslanik i član Predsedništva SNS

Republika

Foto: Tanjug/AP, ATA Images

 

 


Jedinstvo nam je sada najpotrebnije, ali plašim se da ga neće biti jer očito u Srbiji postoje i oni koji navijaju za tu rezoluciju. Nama se stavlja kao narodu strašna omča oko vrata, dobićemo žig genocidnog naroda mi, koji najviše postradasmo u 20. veku, pretiće nam ukidanjem Republike Srpske, ali, na našu žalost, u Srbiji postoje oni koji baš za to navijaju


Stefan Krkobabić, potpredsednik PUPS i zamenik predsednika Skupštinskog odbora za spoljnje poslove

Foto: ST/Nemanja Pančić, Tanjug/S. AĆIMOVIĆ

 

 


U danima koji slede, uključujući i 23. maj, nasušno nam je potrebno da razumemo simboliku četiri s, koja krase naš grb i zastavu. To se odnosi na sve građane naše zemlje kojima su njeni interesi važniji od svega. Sloga i jedinstvo, kao i vera u državno rukovodstvo, za nas moraju biti imperativ. Dobili smo dve bitke jer je glasanje o rezoluciji o Srebrenici već dva puta odloženo, ali je ona prava tek pred nama. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ne odustajući od duha pomirenja i dijaloga sa svima, preuzeo je ogroman teret na sebe, on je taj koji prvi trpi udare propagande protiv interesa našeg naroda i države, neretko i na ličnoj osnovi, te je najmanje što svi mi ostali možemo da uradimo to da mu damo bezrezervnu pomoć i podršku. Istorija nas je naučila da kad smo jedinstveni, ma koliko teško bilo, uvek pobeđujemo. Pobedićemo i ovaj put jer ćemo, bez obzira na ishod glasanja, odbraniti čast i dostojanstvo Srbije


Đorđe Milićević, ministar bez portfelja i potpredsednik SPS

Republika

Foto: shutterstock,Tanjug/Vladimir Šporčić,ST/Nemanja Pančić

 

 


Srbija i RS ovih dana izloženi su najtežim pritiscima. Posebno jak udar je na naš narod na KiM i u RS. Znam da će biti teško odbraniti se od svih pritisaka, ali ubeđen sam da ćemo se, predvođeni predsednikom Vučićem, boriti svim političkim i diplomatskim sredstvima i da ćemo pobediti u toj borbi. Kako 23. juna u UN, tako na svim mestima i svim međunarodnim institucijama gde naš predsednik s najjačim oružjem, a to je istina, vodi borbu za Srbe i Srbiju. Da bismo pobedili u toj borbi, moramo biti jedinstveni.
Srpski narod je uvek snagu i napredak crpeo iz svog jedinstva. Apelujem na sve Srbe, gde god živeli, da u inat onima koji nas proglašavaju genocidnim narodom istaknu naša nacionalna obeležja, našu najlepšu trobojku i iskažu jasnu i nedvosmislenu podršku predsedniku Srbije, koji vodi odlučujuću bitku za čast i dostojanstvo srpskog naroda. Ukoliko budemo složni i jedinstveni i ako svi kao jedan stanemo iza našeg predsednika, neprijatelji Srba i Srbije nikada neće moći da unize i poraze srpski narod, ma koliko se trudili. Jedinstveni gde god bili!



Vladimir Vuletić, sociolog i profesor na Filozofskom fakultetu
Imamo sinhronizovan i već dugo godina kontinuiran pritisak da se stvari u regionu redefinišu, odnosno da se ono što je bilo definisano i Rezolucijom 1244 i Dejtonskim sporazumom redefiniše na štetu Srbije i Srba u regionu. Drugim rečima, da se to srpsko nacionalno pitanje reši tako što će zapravo Srbima biti oduzeto i Kosovo i RS. A rezolucija o Srebrenici je jedan od koraka na tom putu. Sada je taj važan trenutak kada Srbi, ukoliko to ne žele, moraju da pokažu jedinstvo i pošalju političku poruku da ne prihvataju takav scenario. Ako tog jedinstva ne bude, onda će biti i mnogo teži zadatak donosiocima političkih odluka da se odupru tim procesima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (26)

Loading
Nenad

17.05.2024 11:19

Svi zajedno uz Vučića i nedamo da nas slome.

Ana

17.05.2024 11:32

Podržavamo naseg predsednika samo napred

Nada

17.05.2024 11:39

Dosta je bilo opozicionih napada i lazi, doslo je vreme da im pokažemo gde im je mesto.

Boban

17.05.2024 12:25

Vučić se bori za naše nacionalne interese i zato ga moramo svi podržati.