NEKA SVE STANE 23. MAJA U 16 ČASOVA! Svi uz predsednika Vučića dok brani Srbe od demonizacije u Ujedinjenim nacijama

Autor: B.K./B.B./A.D.

Vesti

15.05.2024

11:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svi kao jedan. Svi uz predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ujedinjeni u borbi protiv demonizacije srpskog naroda. Sada ili nikada.

NEKA SVE STANE 23. MAJA U 16 ČASOVA! Svi uz predsednika Vučića dok brani Srbe od demonizacije u Ujedinjenim nacijama

Foto: ST/N. Mutić, ATAImages, kosovo online, youtube.com/RTRS vijesti

Od ovog trenutka, a posebno 23. maja u 16 časova po našem vremenu, kada će se u Njujorku, u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, glasati o sramnoj Rezoluciji o Srebrenici, kojom će pokušati da se nametne perfidna , opasna i lažna teza o tome da se u Srebrenici navodno dogodio genocid. Tog trenutka sve mora da stane, svi mi Srbi, ma gde živeli, u matici Srbiji, Republici Srpskoj Crnoj Gori, svuda, moramo biti kao jedan, jer jedino tako možemo da se odupremo onima koji nam na svaki mogući način rade o glavi.

Jedinstvo nam je uvek bilo potrebno, ali u ovim danima kada se rešava sudbina sveukupnog srpskog naroda, ono ne samo da je najpotrebnije, već je i uslov našeg opstanka. Ili ćemo se zajedno boriti ili postoji ozbiljna i realna opasnost da nas neće biti.

Foto: Tanjug/AP

Generalna skupština UN

Lavovska borba predsednika Vučića u Njujorku naterala je velike i moćne da donekle ustuknu i glasanje o rezoluciji kojom bi da nam za sva vremena stave žig genocidnosti dva puta je odlagano, da bi sada konačno bilo zakazano za 23. maj, sledeći četvrtak. Ponovo će predsednik Vučić u Njujork i ponovo će se boriti protiv mnogostuko jačih i silnijih. Ali, ako on u svojoj borbi ostane sam, teško će se izboriti. Ukoliko sada ne shvatimo da smo samo zajedno nesalomivi, drugu priliku verovatno nećemo imati. I konačno, ako je ikada bilo vreme da opravdamo ona naša četiri ocila koja kažu da samo sloga Srbina spasava, sada je kucnuo taj čas.

Dakle, zbijmo redove, svi Srbi neka budu u jednom Srbinu. I onda nas niko ne može pobediti!

Nenad Stevandić, predsednik Narodne skupštine Republike Srpske za Republiku kaže da svi Srbi već jesu ujedinjeni i da je način na koji predsednik Vučić zastupa našu poziciju dokaz da smo mi ujedinjeni.

- To su, da kažemo, stvari koje su u jednoj reči. I zastupanje i ujedinjenje. Naš narod je često znao da dočeka oslobođenje, ali još nije dočekao ujedinjenje. Sada imamo jedno veliko političko i duhovno ujedinjenje, braneći  ne samo interese Srba i Republike Srpske i Srbije i Srba u Crnoj Gori nego braneći svetske procese istina, predstavljajući kraj dehumanizacije i manipulacije sa istorijom i terminima poput genocida. Nezabeleženo je u istoriji da jedna takva zemlja, koja je samo malobrojna, ali nije mala, takvim argumentima i predanošću svoga predsednika dva puta otkaže glasanje u Generalnoj skupštini. To se nije desilo ni za vreme Lige naroda ni posle Prvog svetskog rata ni Ujedinjenih Nacija nakon Drugog svetskog rata, nikada Zapad nije doživeo takvo poniženje da najmoćnije zemlje ne mogu da skupe četvrtinu zemalja sveta kojima suštinski, politički, ekonomski i vojno vladaju preko NATO, Svetske banke, MMF, da bi ih podržali u svojim geopolitičkim interesima - naglašava naš sagovornik i dodaje:

Foto: youtube.com/RTRS vijesti

Nenad Stevandić

- Toliko je ta moć Srbije trenutno velika. Ona je istorijska i ovi događaji govore o istorijskim dometima i srpskog predsednika i srpske diplomatije. Ovo treba da bude nešto što će biti u budućim udžbenicima diplomatije, a ne branimo samo nacionalne postulate, branimo i svetske postulate istine, branimo i za budućnost termine poput genocida, holokausta i držimo lekciju onima koji ih zloupotrebljavaju.

Vladislav Dajković, predsednik Slobodne Crne Gore, poziva srpski narod da bude složniji i ujedinjeniji nego ikad:

- Moramo da podržimo napore predsednika Vučića, koji se lavovski bori da zaustavi točak antisrpske istorije u režiji Brisela, Vašingtona, Sarajeva i Prištine. Apsolutno nam je jedinstvo neophodno. I jedinstvo je jedino što imamo u ovom trenutku. Pojedini krugovi u Crnoj Gori oko Mila Đukanovića me kritikuju svaki put kad se zahvalim predsedniku Vučiću na njegovoj podršci srpskom narodu u Crnoj Gori. A moram da kažem da Crna Gora mora da bude srećna što postoji jedan Vučić, što se on bori za naše interese više nego što se bori zvanična Crna Gora. Dakle, zvanična Crna Gora ćuti na ovaj zvanični progon srpskog naroda, iako u Crnoj Gori živi preko 35 odsto Srba.

Foto: ST/N. Mutić

Vladislav Dajković

Vladimir Kokanovic, predsednik Saveza Srba Slovenije podseća da ovakva rezolucija, inače, napisana protivno svim normama međunarodnig javnog prava, ali i moralnim načelima, predstavlja izuzetno veliki pritisak ne samo na srpsku državu već i na celokupni srpski narod.

- Iz tog razloga izuzetno je važno da celokupan srpski narod bude jedinstven u podršci našoj otadžbini Srbiji i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću. Tim povodom mi u Savezu Srba Slovenije pružamo ogromnu podršku predsedniku Vučiču, premijeru Vučeviću i ministru Đuriću, i u toj podršci kao i u ovoj presudnoj borbi za srpski narod smo apsolutno jedinstveni. Ujedno, trudićemo se da državnim organima Slovenije ukazujemo na ogromnu grešku koja bi mogla biti naneta ukoliko bi Slovenija glasanjem podržala ovu rezoluciju. Tim povodom, kao vid naše borbe, predsednici, premijeru i ministarki spoljnih poslova Slovenije poslali smo otvoreno pismo u kome smo ukazali da bi Slovenija glasanjem za ovu rezoluciju prekršila Ustav Slovenije, ali i ogrešila se o Srbe iz Slovenije koji su najbrojnija etnička zajednica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (31)

Loading
Ivana

15.05.2024 11:51

Svi smo uz predsednika 23 maja

Ivana

15.05.2024 11:52

Velika podrska predsedniku

Erin

15.05.2024 11:53

Epska bitka koju vodimo u UN o ovome će se pričati. Mala Srbija protiv moćnog zapada.

Ivana

15.05.2024 11:53

Predsednic ce 23 maja dostojanstveno da brani svoju zemlju