"ZAHVALIO SAM NA PRINCIPIJELNOM STAVU I POŠTOVANJU TERITORIJALNOG INTEGRITETA I SUVERENITETA SRBIJE!" Predsednik Vučić razgovarao sa predsednikom Vlade Gruzije! (FOTO)

Autor:

Vesti

17.05.2024

10:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Razmenili smo mišljenja o svim kompleksnim globalnim i regionalnim pitanjima, a ja sam naglasio da se Srbija čvrsto zalaže za očuvanje mira i stabilnosti u regionu, istakao je predsednik.

"ZAHVALIO SAM NA PRINCIPIJELNOM STAVU I POŠTOVANJU TERITORIJALNOG INTEGRITETA I SUVERENITETA SRBIJE!" Predsednik Vučić razgovarao sa predsednikom Vlade Gruzije! (FOTO)

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa predsednikom Vlade Gruzije Iraklijem Kobahidzeom.

Otvoren razgovor sa premijerom Gruzije Iraklijem Kobahidzeom o svim izazovima sa kojima se Srbija suočava na regionalnoj i međunarodnoj sceni, svim pitanjima od značaja za naše dve zemlje, daljem razvoju političkih odnosa, uspostavljanju direktne avio-linije Beograd i Tbilisi i unapređenju ekonomske saradnje dve zemlje.


Obavestio sam premijera Kobahidzea o dešavanjima na Kosovu i Metohiji i zahvalio na principijelnom stavu Gruzije po pitanju poštovanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti takozvanog Kosova.

Razmenili smo mišljenja o svim kompleksnim globalnim i regionalnim pitanjima, a ja sam naglasio da se Srbija čvrsto zalaže za očuvanje mira i stabilnosti u regionu. Takođe sam upoznao premijera Kobahidzea o stavu Srbije u pogledu usvajanja Rezolucije o Srebrenici i ponovio principijelan stav naše zemlje po ovom pitanju, ističući važnost poštenog i uravnoteženog pristupa istorijskim događajima. Zamolio sam ga za podršku Gruzije i zahvalio na razumevanju pozicija Srbije koja se bori za svoju zemlju i svoj narod, pravo i pravdu
-  napisao je predsednik na Instagramu.

 

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (38)

Loading
Sa

17.05.2024 10:46

Gruzija postuje teritorjalni integritet Srbije

nena

17.05.2024 10:48

Narod Srbije izražava zahvalnost Gruziji koja nam pruža podršku

Zagorkapatrnozic

17.05.2024 10:48

Dobra saradnja Srbije i Gruzije uticala bi mnogo na njihov dobar budući odnos i poslovnu saradnju.

Snežana

17.05.2024 10:48

Nadamo se da ći i Gruzija biti uz Srbiju i da kako poštuje naš teritorijalni integritet ne priznavajući lažnu državu Kosovo poštovaće i naš stav u vezi Rezolucije o Srebrenici. Premijer Gruzije i predsednik Srbije vodili su konstruktivan razgovor o mnogim pitanjima.