"UKAZAO SAM NA PRITISKE SA KOJIMA SE SUOČAVAJU SRBIJA I SRBI!" Vučić se sastao sa Elizabet Alen: Razgovarali smo o podršci SAD punopravnom članstvu naše zemlje u EU! (FOTO)

Autor:

Vesti

15.05.2024

13:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Važan sastanak!

"UKAZAO SAM NA PRITISKE SA KOJIMA SE SUOČAVAJU SRBIJA I SRBI!" Vučić se sastao sa Elizabet Alen: Razgovarali smo o podršci SAD punopravnom članstvu naše zemlje u EU! (FOTO)

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa državnom podsekretarkom za javnu diplomatiju i javne poslove Sjedinjenih američkih država Elizabet Alen.

- Dobar i koristan razgovor sa državnom podsekretarkom Stejt departmenta Alen o regionalnim i geopolitičkim pitanjima, kao i o jačanju bilateralnih odnosa Srbije i SAD.


Razmotrili smo mogućnosti za širenje saradnje Srbije i SAD u oblasti kulture i obrazovanja, naročito kroz različite vrste programa za stipendije, za razmenu studenata, kultura i znanja.

Razgovarali smo i o podršci SAD napretku Srbije na putu ka punopravnom članstvu u EU. Ukazao sam na pritiske sa kojima se suočavaju Srbija i Srbi i zamolio SAD da pojačaju angažman i iskoriste svoj uticaj kako bi se očuvala stabilnost regiona i stvorili preduslovi za iskrenu saradnju i konkretan napredak regiona i svih naših građana ka boljoj i prosperitetnijoj budućnosti
- napisao je predsednik na Instagramu.

 

 

Podsetimo, predsednik Republike Aleksandar Vučić održaće danas govor na temu ”Revizija istorijskih činjenica i otpor slobodarskih naroda” u Ruskom domu u Beogradu.

Predsednik će govor održati u 18 časova, saopštila je služba za saradnju s medijima predsednika Republike.

rethodno, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se juče sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom.

"Sa ambasadorom Bocan-Harčenkom o teškom periodu koji stoji pred Srbijom, o diplomatskoj borbi na nekoliko planova i ozbiljnim izazovima sa kojima se suočava srpski narod na Kosovu i Metohiji, ali i u okruženju", naveo je predsednik Vučić.

Predsednik je dodao i da su razmenjena mišljenja i o pokušajima destibilizacije regiona.

"Razmenili smo mišljenja i o pokušajima destibilizacije regiona, kao i o naporima Srbije da se u međunarodnoj areni izbori za očuvanje ne samo sopstvenih državnih i nacionalnih interesa, već i za poštovanje međunarodnog prava i načela na kojima treba da počiva pravičan globalni poredak", dodao je Vučić.

"Naglasio sam da je za našu zemlju od vitalnog interesa očuvanje stabilnosti u regionu i istakao da samovoljni potezi Prištine i inicijative poput nacrta rezolucije GS UN o Srebrenici, ni na koji način ne doprinose procesu pomirenja, izgradnji poverenja i saradnje u regionu.", istakao je i dodao: "Ponovio sam zahvalnost Ruskoj Federaciji na čvrstom stavu u pogledu teritorijalnog integriteta Srbije, kao i na poštovanju našeg suvereniteta u pogledu nezavisne politike i jedinstvenog puta koji je naša zemlja odabrala. Taj put nije lak, ali na njemu računamo na punu podršku svih iskrenih prijatelja Srbije", stoji u objavi predsednika Srbije.

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (20)

Loading
Aca

15.05.2024 13:19

Srbija je na EU putu. Ali ne želimo da nas oko uslovljava.

Srbulović

15.05.2024 13:20

Srbija je pod velikim pritiskom. Ali izdržaće ovaj narod jer smo navikli na to.

Мiraš

15.05.2024 13:21

Sastanak predsednika Vučića sa državnom podsekretarkom SAD-a, Elizabet Alen, naglašava Srbijinu posvećenost evropskim integracijama i potrebu za podrškom SAD-a na tom putu. Ukazivanje na pritiske sa kojima se suočava Srbija je važno za razumevanje izazova na Balkanu

Đorđije

15.05.2024 13:22

Razgovori o širenju saradnje u oblasti kulture i obrazovanja između Srbije i SAD-a su ključni za jačanje bilateralnih odnosa. Programi stipendija i razmene studenata mogu biti temelj za dugoročno partnerstvo i razumevanje.