"IRAN NA VRHUNCU MOĆI I VELIČINE" Ebrahim Raisi pohvalio vojsku za udar na Izrael

Autor:

Svet

15.04.2024

11:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iran je u noći između subote i nedelje lansirao stotine projektila i dronova prema Izraelu, u znak odmazde za vazdušni napad na iranski Konzulat u Damasku 1. aprila.

"IRAN NA VRHUNCU MOĆI I VELIČINE" Ebrahim Raisi pohvalio vojsku za udar na Izrael

Foto: Tanjug/AP

Iranski predsednik, Ebrahim Raisi, pohvalio je diplomatski i vojni sektor u zemlji za interakciju i koordinaciju u sprovođenju nedavne uzvratne operacije protiv, kako je naveo, "vojnih ciljeva izraelskog režima na okupiranim teritorijama".

- Moćna, istorijska i pobednička operacija iranskih oružanih snaga je odgovor na agresivne akcije cionističkog režima protiv konzularnog odeljenja iranske ambasade u Siriji. Islamska Republika Iran je na vrhuncu svoje moći i veličine, a ovim ponosnim činom, pored ispunjenja obećanja o kažnjavanju neprijatelja i agresora, dirnuta su srca naroda sveta, islamskog naroda i potlačenog naroda Palestine - rekao je Raisi na sednici vlade, prenosi agencija Tasnim.

Iran je u noći između subote i nedelje lansirao stotine projektila i dronova prema Izraelu, u znak odmazde za vazdušni napad na iranski Konzulat u Damasku 1. aprila, u kojem je ubijeno sedam iranskih vojnih komandanata u Siriji.

Podsetimo, juče je iranski vođa, ajatolah Ali Hamnei, na platformi X napisao da će Jerusalim biti u rukama muslimana i da će ceo muslimanski svet slaviti oslobođenje Palestine.

Vrhovni vođa Islamske republike napisao je objavu na hebrejskom i dodao snimak iranskih dronova kako lete iznad Hramovne gore u Jerusalimu, tokom napada ove zemlje na Izrael.

Teheran je upozorio da će ponovo izvesti snažniji napad ukoliko Izrael ili SAD uzvrate na iranski napad, tokom kojeg je lansirano više od 300 dronova i projektila.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Nena

15.04.2024 20:45

Nemozete Izraelu ni prasinu ocistiti.Vi sotonine sluge.Bog ce vas unistiti Ziveo Izrael veciti sveti grad.