"PITANJE JE VREMENA, SVET ĆE VIDETI" Amerikancima se loše piše, evo šta ih čeka

Autor:

Svet

29.04.2024

12:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglasio se načelnik Departmana za vojne spoljne poslove Ministarstva odbrane

"PITANJE JE VREMENA, SVET ĆE VIDETI" Amerikancima se loše piše, evo šta ih čeka

Foto: Youtube/ 2d Cavalry Regiment

Načelnik Departmana za vojne spoljne poslove Ministarstva odbrane Severne Koreje izneo je tvrdnje o očekivanom porazu Sjedinjenih Američkih Država u sukobu u Ukrajini.

Prema njegovim rečima, čak ni vojna pomoć koju SAD pružaju Ukrajini neće biti dovoljna da se pobedi Rusija, te da isporuka raketa "Atakms" dugog dometa neće promeniti situaciju na terenu.

Ovakve tvrdnje, iako dolaze iz izvorа koji nije blizak Zapadu, izazivaju pažnju i pokreću pitanja o budućnosti sukoba u Ukrajini, piše Sputnjik.

Pored tvrdnji o očekivanom porazu SAD, načelnik je takođe optužio Ameriku za podsticanje eskalacije sukoba isporukom raketa dugog dometa Ukrajini.

Ovakve izjave dodatno doprinose napetostima u regionu i postavljaju pitanje uloge SAD u sukobu na istoku Evrope.

- Svet će videti sve opasniju Ameriku i poraz Vašingtona u ratu u Ukrajini. To je pitanje vremena - navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Ruska herojska vojska i narod

U saopštenju Ministarstva odbrane Severne Koreje takođe se ističe da "nikakvo super-oružje, nikakva vojna pomoć Amerike neće poraziti herojsku vojsku i narod Rusije".

Ovo naglašava percepciju Rusije kao jake i nepokolebljive sile, i postavlja pitanje efikasnosti američke vojne pomoći u sukobima ovog tipa.

Iako tvrdnje načelnika Departmana za vojne spoljne poslove Ministarstva odbrane Severne Koreje treba uzeti sa oprezom, one svakako pokreću pitanja o budućnosti sukoba u Ukrajini i ulozi NATO država u tom konfliktu, prenosi Sputnjik.

Severna Koreja je u konstantnom stanju napetosti sa Južnom Korejom zbog čestih lansiranja raketa u Japansko more i ka Pacifiku. Ta napetost je dodatno podgrejana zbog nedavnih vojnih vežbi SAD i Južne Koreje koje su održane u vodama regiona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Ljudski svijet

30.04.2024 04:32

nejasno za citav ljudski planet kakvo je to Guranje Ukraine u sukob sa Rusijom i njenim narodom ukljucene sve Clanice Natoa NE samo Ukraina Izrael Palestina Sirija i mnoge druge drzave neduzni gradjani ginu iz dana u dan Zahvaljujuci Zapadu , jedino resenje zabranit Prelet Okeana i Mir ce Bude tamo gdje sada Rat