"BILA SAM SPREMNA ZA TREĆI SVETSKI RAT" Ispovest stanovnika Tel Aviva na napad Irana (VIDEO)

Autor:

Svet

14.04.2024

23:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izraelske vlasti saopštile su da je oboreno 99 odsto lansiranih dronova.

"BILA SAM SPREMNA ZA TREĆI SVETSKI RAT" Ispovest stanovnika Tel Aviva na napad Irana (VIDEO)

Foto: Youtube/Associated Press

Stanovnici Tel Aviva kazali su da su bili spremni za Treći svetski rat na dan iranskog napada na Izrael, pišu RIA Novosti.

- Ne spavam mnogo, skoro uopšte, već tri dana čekam da se ovo desi i mislim da je pobeda Irana da nas drži na ivici i uznemirenosti - rekla je Šeron Fridman.

Druga stanovnica grada je rekla da je spremna na sve.

- Nisam spavala celu noć, gledala sam vesti i spremala se za razne scenarije... Bila sam spremna za Treći svetski rat - rekla je Tamara Ofir iz Tel Aviva.

Podsetimo, Iranska islamska revolucionarna garda (IRGC) saopštila je u subotu uveče da napada teritoriju Izraela kao odgovor na napad na iranski Konzulat u Siriji početkom aprila. Napad je prema različitim izvorima izveden sa nekoliko stotina projektila i bespilotnih letelica.

Izraelske vazduhoplovne snage raketirale su 1. aprila zgradu iranskog Generalnog konzulata u glavnom gradu Sirije, Damasku, a prema navodima IRGC ubijeno je sedam visokih oficira. Među njima su Mohamed Reza Zahedi, koji je bio komandant snaga Kuds u Siriji i Libanu, i njegov zamenik, Mohamed Hadija Hadži Rahimi.

Teheran je rekao da zadržava pravo da odgovori.

Iran je sinoć lansirao eksplozivne dronove i ispalio rakete na Izrael u svom prvom direktnom napadu na izraelsku teritoriju.

Izraelske vlasti saopštile su kasnije da je oboreno 99 odsto lansiranih dronova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading