OVDE SU VRAČARCI SPREMALI SAČEKUŠU ZA LUKU: Čitajte u Srpskom telegrafu! Poklon dodatak - Sva čuda Ostroga i ikona Svetog Vasilija Ostroškog

Autor:

Vesti

12.05.2024

07:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Budite bolje informisani od drugih!

OVDE SU VRAČARCI SPREMALI SAČEKUŠU ZA LUKU: Čitajte u Srpskom telegrafu! Poklon dodatak - Sva čuda Ostroga i ikona Svetog Vasilija Ostroškog

Foto: ST/Tamara Pavišić, YouTube/Printscreen, mup.gov.rs

Srpski telegraf u izdanju za nedelju 12. maj donosi pregršt važnih i interesantnih priča.

U današnjem izdanju, između ostalog pročitajte:

OTKRIVAMO SVE DETALJE PLANIRANE LIKVIDACIJE NA VRAČARU

Pripadnici "vračarske grupe" čitava tri meseca pripremali su atentat na bivšeg vođu "škaljaraca" Luku Bojovića, ali je policija osujetila njihov pakleni plan i u petak ih pohapsila dok su čekali žrtvu.

Reporteri Srpskog telegrafa i Republike otkrili su sve detalje pokušaja likvidacije i lokacije na kojima su bili raspoređeni. Naime, postojale su tri ključne tačke, od kojih jedna u Ulici Koče Kapetana, gde se nalazio štek-stan grupe.
- Tu su pucači čekali da im se ukaže prilika, pa da krenu u akciju. S obzirom na to da je jedan od uhapšenih imao metak u cevi, osnovano su sumnja da je petak bio dan koji je određen za pokušaj likvidacije - kaže naš izvor upućen u višemesečnu istragu.
Pod nadzorom su držali i Baba Višnjinu ulicu.
MISTERIOZNA SMRT U ŠVAJCARSKOJ

Kevin Kurtović (24) umro je pod misterioznim okolnostima 29. oktobra prošle godine u Trientu u Švajcarskoj. On je pronađen go i bos u besvesnom stanju u koritu reke.
Otad njegov otac Safet Kurtović, koji je pre dve decenije otišao iz Srbije da živi u Švajcarskoj, pokušava da pronađe istinu i odgonetne šta se tog dana na žurki na koju je otišao njegov sin dogodilo.
- Moj sin nije otišao na ovu zabavu da umre - kazao je on za švajcarske medije, dok je za Srpski telegraf zavapio:
- Molim vas, pomozite mi, jer sada mi je samo medijski pritisak šansa da saznam istinu o smrti sina.
Mladić je tog kobnog dana otišao na zabavu koju su organizovali studenti pete godine medicine u Lozani i Trientu, na kojoj je bilo više od sto akademaca.
Umesto da se u nedelju vrati u Lozanu, Kevin Kurtović pronađen je onesvešćen u koritu reke, bez košulje i bos, 50 metara od hostela. U teškoj hipotermiji i s respiratornim zastojem, mladić je avionom prebačen u bolnicu u Sionu. Njegova smrt je proglašena nekoliko sati kasnije.

POTRESNA PESMA PROFESORA-HEROJA IZ "RIBNIKARA"

Profesor geografije Zoran Nišević, koji je prvi ušao u kabinet za istoriju škole "Vladislav Ribnikar", u kojoj je monstrum Kosta Kecmanović počinio zločin, oglasio se na Instagramu potresnom pesmom posvećenom ubijenim devojčicama, dečaku i njihovom omiljenom domaru Draganu Vlahoviću.

Roditelji ubijene dece su pesmu nastavnika Niševića, čijoj čovečnosti se dive i neizmerno su mu zahvalni, objavili na društvenim mrežama, gde im prijatelji ostavljaju emotivno komentare od kojih, takođe, suze teku same. U jednom od njih piše: "O bože dragi ovo se ne preživljava."
Profesor koji je spasavao ranjenu decu u "Ribnikaru", dok su mu supruga i dete istovremeno bili u školi, od stresa je preko noći ostario. On je izveo herojski čin, uletevši u krvavu učionicu odeljenja VII-2, gde je zatekao prizor od kog se sledio: krvava deca ležala su po podu, kao i ranjena nastavnica istorije Tatjana Stevanović.
INTERVJU: ŠUBDARŠINI TRIPATI, AMBASADORKA INDIJE

Indija i Srbija imaju odlične bilateralne odnose. Prijateljstvo između dve zemlje ima korene u istoriji i tradiciji. Nedavno smo proslavili 75 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa. I u današnjem svetu koji se menja naše veze ostaju podjednako jake, kaže ambasadorka Indije Šubdaršini Tripati, koja je u Srbiji nešto duže od pola godine.
U razgovoru za Srpski telegraf ona naglašava da Indija ostaje dosledna u stavu poštovanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije. I očekuje da će ubuduće jačati, kako političke veze tako i ekonomska saradnja.
U kojim sektorima ima prostora za to jačanje bilateralne saradnje?

DANAS POKLON: DODATAK - SVA ČUDA OSTROGA I IKONA SVETOG VASILIJA OSTROŠKOG

Foto: Republika

Naslovna strana Srpskog telegrafa za 12. maj 2024.


 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading