EVO KAKO SU "PALI" PRIPADNICI KRIMINALNE GRUPE DŽONIJA SA VRAČARA: Mesecima pripremali LIKVIDACIJU LUKE BOJOVIĆA!

Autor:

Hronika

11.05.2024

08:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, kako je juče saopšteno, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije uhapsili su petoricu osumnjičenih za više krivičnih dela, među kojima je i pripremanje teškog ubistva.

EVO KAKO SU "PALI" PRIPADNICI KRIMINALNE GRUPE DŽONIJA SA VRAČARA: Mesecima pripremali LIKVIDACIJU LUKE BOJOVIĆA!

Foto: Profimedia

Posle višemesečnog operativnog rada i prikupljanja dokaza, u centru Beograda, na Vračaru, juče je uhapšena kriminalna grupa i tako sprečeno ubistvo Luke Bojovića, piše Kurir.

Kako izvor otkriva, sumnja se da je osim Bojovića meta kriminalne grupe trebalo da bude i Radomir Boban Baćović.

Republika

Foto: YouTube/Printscreen

 

 

 

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, kako je juče saopšteno, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije uhapsili su petoricu osumnjičenih za više krivičnih dela, među kojima je i pripremanje teškog ubistva.

Oružje i kokain

- Nikola P., Bogdan P., Filip K. i Saša K. terete se za krivična dela teško ubistvo (pripremne radnje) i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Uhapšen je i Milan I. kod kog je nađeno 74 grama kokaina i vagica za precizno merenje i on se sumnjiči za neovlašećnu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga - saopšteno je iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Kako se navodi, postoje osnovi sumnje da su ovi osumnjičeni u prethodnom periodu pripremali ubistvo, u kom cilju su nabavili ilegalno oružje za izvršenje krivičnog dela. MUP je saopštio i da je prilikom hapšenja jednog člana kriminalne grupe, koji je bio maskiran, na Vračaru nađen pištolj sa metkom u cevi i spreman za upotrebu.

Kako piše Kurir, operativni rad svih službi bezbednosti Srbije tokom kog su prikupljani podaci i dokazi o delovanju ove kriminalne grupe, trajao je nekoliko meseci.

- Sumnja se da su pripadnici grupe koji su bili, na osnovu raspoloživih dokaza, angažovani za najteža krivična dela, bili deo ekipe odbeglog Nikole Vušovića, zvanog Džoni sa Vračara. Protiv njega je već raspisana poternica - kaže naš sagovornik.

Bio maskiran

Hapšenje osumnjičenih počelo je juče rano ujutru u centru Beograda. Zbog opsadnog stanja i velikog broja pripadnika policije u Krunskoj ulici, taj deo grada bio je praktično zatvoren. Očevici su ispričali da su videli muškarca s lisicama na rukama, kog su specijalci sproveli u policijski automobil.

- Muškarca koji je uhapšen viđali smo u poslednje vreme ovde u ulici - ispričali su oni.

Izvor iz istrage otkriva da se sumnja da je on neko vreme opservirao ulicu i tražio pogodno mesto i trenutak da puca.

- Uhapšeni je bio maskiran, s pištoljem. Izvršenje krivičnog dela je sprečeno u poslednjem trenutku - dodaje naš sagovornik.

Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je juče da u koordiniranoj akciji sa pripadnicima MUP nastavlja intenzivno da radi na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti u ovom predmetu, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.

- Svim osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati u kom roku će biti privedeni na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Beogradu - saopšteno je iz tužilaštva.

Sedeo u kafiću, pa otišao u pasaž

Prema rečima očevidaca hapšenja na uglu Krunske i Ulice Koče kapetana, policija je opkolila muškarca i munjevito mu stavila lisice.

- Nije bilo pucnjave, ali dok su ga spuštali na pod videli smo oružje. Taj uhapšeni je sedeo prvo u kafiću ovde u Krunskoj, i onda je iznenada ustao, prešao ulicu, ušao u pasaž i samo nekoliko trenutaka kasnije smo čuli policijske sirene - priča jedan od očevidaca i dodaje da su tog mladića danima viđali u kraju.

- Čuli smo priču da je čekao tu nekoga, ali da ne pričamo napamet, policija je brzo stigla i odvela ga - kaže sagovornik.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading