POKUŠAO DA UTAJI VIŠE OD 3,5 MILIONA DINARA POREZA: Uhapšen muškarac, a evo šta je radio prethodnih godina!

Autor:

Hronika

22.05.2024

15:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osumnjičeni će, uz podnošenje zajedničke krivične prijave, biti sproveden u Osnovno javno tužilaštvo u Požegi.

POKUŠAO DA UTAJI VIŠE OD 3,5 MILIONA DINARA POREZA: Uhapšen muškarac, a evo šta je radio prethodnih godina!

Foto: shutterstock

U zajedničkoj akciji inspektora Sektora poreske policije - Operativnog odeljenja Užice i pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja kriminalističke policije i Odseka za suzbijanje privrednog kriminala Policijske uprave Užice, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Požegi, lišeno je slobode jedno lice iz Požege, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršilo krivično delo poreske utaje, oštetivši budžet Republike Srbije za iznos od preko 3,5 miliona dinara.

Osumnjičeni je, tokom 2022. i 2023. godine, vršio prodaju robe preko društvenih mreža i istu isporučivao kupcima preko brze pošte, ostvarivši prihod u iznosu od 14.308.350 dinara, a da pritom nije registrovao delatnost u Agenciji za privredne registre, niti je obračunao i platio porez na ostale – druge prihode fizičkog lica u iznosu od 3.577.087 dinara, za koliko je oštećen budžet Republike Srbije.

Osumnjičeni će, uz podnošenje zajedničke krivične prijave, biti sproveden u Osnovno javno tužilaštvo u Požegi.

Da podsetimo, nedavno se dogodio sličan slučaj u Nišu, kada su zbog utaje poreza uhapšene dve osobe. Naime, dve osobe uhapšene su u Nišu zbog sumnje da su izvršile utaju poreza u iznosu od više od 11 miliona dinara, kao i krivično delo nedozvoljene trgovine.

Osumnjičeni su, u periodu od 4. aprila 2023. godine do 31. marta ove godine, prodavali biljne preparate oglašavanjem na internet sajtu, od čega su prihodovali 34.670.805 dinara, navodi se u saopštenju Poreske uprave.

Oni su, izbegavajući da obračunaju i plate porez na druge prihode u ukupnom iznosu od 11.167.701 dinara, izvršili krivično delo.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading