OJADIO BUDŽET SRBIJE! Hapšenje u Požegi! VODITE RAČUNA, OVO MNOGI RADE, ALI TO JE KRIVIČNO DELO!

Autor:

Hronika

16.05.2024

16:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uhapšeni se sumnjiči da je kao fizičko lice, od 2021. do 2023. godine, preko interneta prodavao obuću, koju je kupcima isporučivao putem kurirske službe čime je utajio 3.5 miliona dinara.

OJADIO BUDŽET SRBIJE! Hapšenje u Požegi! VODITE RAČUNA, OVO MNOGI RADE, ALI TO JE KRIVIČNO DELO!

Foto: RINA, Shutterstock

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Užicu, u saradnji sa Poreskom policijom - Odsek Užice, uhapsili su D. V. (69) iz Požege, zbog sumnje da je utajom poreza oštetio budžet Srbije za 3.500.00 dinara.

On se sumnjiči da je kao fizičko lice, od 2021. do 2023. godine, preko interneta prodavao obuću, koju je kupcima isporučivao putem kurirske službe, a naplaćivao pouzećem, saopšteno je iz Policijske uprave Užice.

Na ovaj način je, kako se sumnja, izbegao da plati porez i oštetio budžet Srbije za više od 3.500.000 dinara. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Podsećamo, da je krajem aprila bilo veliko hapšenje zbog utaje poreza i pranja para u više gradova u Srbiji. Tokom velike akcije policije uhapšena je 31 osobu na teritoriji više gradova, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile veći broj krivičnih dela pranje novca, poreska utaja i poreska prevara, čime je naneta šteta budžetu Republike Srbije u iznosu od oko 166.466.000 dinara, a pribavljena protivpravna imovinska korist u iznosu od oko 573.708.000 dinara.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo pranje novca uhapšeni su D. V. (54) , D. Đ. (44), L. Ž. (27), V. M. (40), N. D. (47), D. Ć. (53), Ž. N. (43), R. P. (58), V. M. (43), M. D. (38), R. K. (1968), B. M. (48), M. G. (36), dok će krivičnom prijavom biti obuhvaćena još dva lica za kojima se traga.

D. V. se sumnjiči i za poresku utaju, a D.Đ., L. Ž., V. M. i N. D. i za poresku utaju u pomaganju.

Kako se sumnja, D. V. je, od januara 2019. do decembra 2022. godine, kao odgovorno lice jednog privrednog društva iz Mladenovca, čija je delatnost trgovina i reciklaža sekundarnih sirovina, a koji je svoju poslovnu delatnost vršio preko poslovne jedinice u Kragujevcu, podstrekavao D.Đ., L. Ž., V. M., N. D., V. M., D. Ć., Ž. N., M. D., R. P., R. K., B. M., M. G. i još dva lica da izvrše krivično delo pranje novca.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading