KRIO DROGU U BUBNJU VEŠ MAŠINE: Podignuta optužnica protiv muškarca iz okoline Pančeva!

Autor:

Hronika

22.05.2024

11:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za ovo krivično delo propisala je kazna zatvora u trajanju od tri do 12 godina

KRIO DROGU U BUBNJU VEŠ MAŠINE: Podignuta optužnica protiv muškarca iz okoline Pančeva!

Foto: Shutterstock

Protiv okrivljenog N. D. (30) iz Skorenovca Više javno tužilaštvo u Pančevu je Višem sudu u Pančevu podiglo optužnicu zbog postojanja opravdane sumnje da je 3. marta u 9.30, u stanu u kojem je živeo u Banatskom Brestovcu, u ul. Kutina 2, neovlašćeno radi prodaje držao u bubnju veš-mašine 164 grama opojne droge marihuane, upakovane u kesu i 133 paketića, zajedno sa tri semenke biljke kanabis i vagicom za precizno merenje.

Okrivljenom se stavlja na teret da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga za koje je propisana kazna zatvora u trajanju od tri do dvanaest godina.

Više javno tužilaštvo u Pančevu je u optužnici predložilo da Viši sud u Pančevu okrivljenog kazni po zakonu, izrekne mu mere bezbednosti oduzimanje predmeta i obavezno lečenje narkomana, kao i da ga obaveže na plaćanje troškova krivičnog postupka.

Upotreba marihuane i opojnih droga predstavlja ozbiljan problem sa velikim brojem negativnih posledica kako po pojedinca koji ih konzumira, tako i po društvo u celini. Ove supstance mogu imati razarajuće efekte na fizičko, mentalno i socijalno zdravlje korisnika, kao i na njihovo okruženje.


**Zdravstveni rizici**

Konzumiranje marihuane i opojnih droga može dovesti do brojnih zdravstvenih problema. Pušenje marihuane može izazvati oštećenje pluća, kao i povećati rizik od srčanih oboljenja. Osim toga, redovna konzumacija može dovesti do problema sa pamćenjem, koncentracijom i odlučivanjem. Takođe, postoji rizik od razvoja zavisnosti, što može imati dugoročne posledice po mentalno zdravlje korisnika.

**Utjecaj na društvo**

Pored zdravstvenih rizika, posedovanje i konzumiranje ovih supstanci može imati ozbiljne posledice po društvo. Nelegalna trgovina drogom može dovesti do porasta kriminala i nasilja u zajednici. Takođe, velika potražnja za opojnim drogama podstiče ilegalnu proizvodnju i distribuciju, što može imati ozbiljne posledice po društvo u celini.

**Pravne posledice**

Posedovanje marihuane i opojnih droga često dovodi do sukoba sa zakonom. Zakonodavstvo u vezi sa ovim supstancama može biti strogo, te pojedinci koji budu uhvaćeni u posedu droge mogu biti suočeni sa ozbiljnim pravnim posledicama, uključujući novčane kazne, zatvorsku kaznu ili druge oblike kažnjavanja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading