HEROJSKI ČIN VOZAČA AUTOBUSA KOJI JE POGINUO KOD OBRENOVCA! Jedan potez spasio je živote putnika!

Autor:

Hronika

22.05.2024

12:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kamion nije stao na znak "stop".

HEROJSKI ČIN VOZAČA AUTOBUSA KOJI JE POGINUO KOD OBRENOVCA! Jedan potez spasio je živote putnika!

Foto: shutterstock, Printscreen/https://www.youtube.com/@rtvmag

Vozač autobusa, Momčilo R. (56), poginuo je juče u sudaru kod mesta Stubline kraj Obrenovca. U poslednjem trenutku je pokušao da izbegne kamion, ali nije uspeo.

Prema rečima meštana, pretpostavlja se da je vozač autobusa pokušao da izbegne kamion, pa je krenuo da skreće u desnu stranu.

- On je išao odozgo, sa nadvožnjaka, iz Trstenice, pred njim se pojavio kamion koji se uključivao sa sporednog puta i nije ispoštovao znak STOP. Vozač autobusa nije imao vremena da koči, već je pokušao da „pobegne“ udesno. Nažalost nije uspeo, on je poginuo, ali je svojim činom spasao ko zna koliko putnika. Kada smo došli na lice mesta, on je još uvek bio u svom sedištu, kabina je bila potpuno smrskana, a njegovo telo je bilo zarobljeno limarijom. Morali su da seku kabinu da bi ga izvukli, a isekli su i volan da bi mogli da dođu do tela - kaže sagovornik.

Vozilo je potpuno uništeno, a udarac je bio silovit.

Prema rečima meštana, pretpostavlja se da je vozač autobusa pokušao da izbegne kamion, pa je skrenuo u desnu stranu. Vozač kamiona nije poštovao znak STOP i uključivao se sa sporednog puta, zbog čega vozač autobusa nije imao vremena da koči. Pokušao je da skrene udesno, ali nije uspeo i poginuo je, spasivši svojim potezom mnoge putnike.

U stravičnom sudaru povređeno je dvadesetak putnika, od kojih je 18 prevezeno službom Hitne pomoći, dok su ostali prevezeni privatnim automobilima do Doma zdravlja u Obrenovcu i KBC Bežanijska kosa. Među povređenima su i dve mlade devojke od 18-19 godina, a jedna je udarila glavom u šoferšajbnu autobusa.

Vozač autobusa je poginuo na licu mesta, a njegovo telo je bilo zarobljeno u potpuno smrskanoj kabini. Morali su da seku kabinu i volan da bi došli do njegovog tela. Vozač kamiona je uhapšen nakon nesreće. Svi povređeni su putnici autobusa na liniji 860 T, koji saobraća na relaciji Vukićević i Industrijska zona Barič.

Prema prvim informacijama iz istrage, za nesreću je kriv upravo vozač kamiona.

- Postoje indicije da se vozač, koji je upravljao kamionom, na nebezbedan način uključio na regionalni put, odnosno nije se uverio da to može da učini na bezbedan način. On je potom udario u prednju stranu autobusa koji se kretao iz pravca Stublina ka Obrenovcu - saznaje se iz tužilaštva.

Takođe, nezvanično, on je bio pozitivan na amfetamine.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading