ODLOŽEN POČETAK SUĐENJA ZA PUCNJAVU U STEFAN BRAUNU: Optuženi negirali krivicu na pripremnom ročištu!

Autor:

Hronika

22.05.2024

13:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandru Šćepanoviću sudi se u odsustvu.

ODLOŽEN POČETAK SUĐENJA ZA PUCNJAVU U STEFAN BRAUNU: Optuženi negirali krivicu na pripremnom ročištu!

Foto: ST/N. PANČIĆ

U Višem sudu u Beogradu danas je odložen početak suđenja optuženima za pucnjavu u noćnom klubu "Stefan Braun" u centru Beograda, koja se dogodila 15. marta 2022. godine, kada je teško ranjen radnik obezbeđenja kluba M.Č. Suđenje je odloženo zbog promena u sastavu sudskog veća.

Optuženi iznose detaljnu odbranu

Optuženi, među kojima su Aleksandar Šćepanović, Stefan Veljović, Nikola Stanković i Slavoljub Trajković, trebalo je da na početku suđenja detaljno iznesu svoju odbranu. Na pripremnom ročištu, koje je bilo zatvoreno za javnost, optuženi su kratko negirali krivicu.

Optužnica obuhvata teško ubistvo i nedozvoljenu proizvodnju oružja

Optužnicom su obuhvaćeni krivični deli pokušaj teškog ubistva u saizvršilaštvu i u sticaju, kao i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja.

Šćepanoviću se sudi u odsustvu

Posebna pažnja se posvećuje suđenju optuženom Aleksandru Šćepanoviću, koji se sudi u odsustvu.

Slavoljub T. koji je obuhvaćen ovom optužnicom, često se pominjao u postupku protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka, a čiji pripadnici su optuženi da su između ostalog ubili i Aleksandra Gligorijevića, na čijim su leđima su urezali "izdaja" i "Trajko", što je inače nadimak Slavoljuba T.

Jedan od okrivljenih-saradnika je tokom tog suđenja ispričao da su vođe klana Belivuk i Marko Miljković, imali saznanja da Gligorijević sa Slavoljubom T. planira njihovo ubistvo, zbog čega su Gligorijevićai ubili.

U slučaju pucnjave u klubu, optužnicom je bila obuhvaćena i Milica D. za krivično delo pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela, ali je sud odlučio da nema mesta optužbi u njenom slučaju, te je postupak u odsnou na nju obustavljen.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading