MILANOVIĆ PORUČIO IZ BRČKOG: "Ratni sukob Bošnjaka i Hrvata je jedna od većih katastrofa"

Autor:

Svet

11.05.2024

20:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatski predsednik je izjavio da rešenja za budućnost BiH ne smeju da budu nametnuta spolja

MILANOVIĆ PORUČIO IZ BRČKOG: "Ratni sukob Bošnjaka i Hrvata je jedna od većih katastrofa"

Foto: Tanjug/Hina/Kabinet predsednika Republike Hrvatske/Dario Andrišek

Danas je hrvatski predsednik Zoran Milanović izjavio da je od suštinskog značaja da Bosna i Hercegovina nastavi da opstaje kao samostalna država.

Milanović je istakao da je ključno da o sudbini ove države odlučuju njeni građani, naglašavajući da spoljna rešenja nisu dovela do pozitivnih ishoda.

- Bosna i Hercegovina mora opstati kao država i mora pre svega biti zadovoljna i dovoljna sama sebi, a o eventualnom članstvu u međunarodnim asocijacijama ili federacijama treba da odluče ljudi u BiH - rekao je Milanović tokom obeležavanja 32. godišnjice 108. pešačke brigade Hrvatskog vijeća obrane (HVO) "Ravne Brčko".

Rešenja treba da potiču iz unutrašnjosti, a ne spolja

Hrvatski predsednik je naglasio da rešenja za budućnost Bosne i Hercegovine ne smeju da budu nametnuta spolja, ističući da su dosadašnja spoljna rešenja iz Budimpešte, Beča, Beograda ili Brisela retko donosila pozitivne rezultate.

- Hrvati, Bošnjaci i Srbi moraju da se dogovore i pronađu zajedničko rešenje - istakao je Milanović.

Ratni sukob kao katastrofa za nacionalne interese

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović je takođe prokomentarisao prethodni ratni sukob između Bošnjaka i Hrvata u BiH, nazivajući ga jednom od većih katastrofa, posebno za hrvatske nacionalne interese, preneo je Tanjug.

Ipak, istakao je da danas, uprkos pojedinim pretnjama i napetostima, ne postoji realna opasnost od novog ratnog sukoba u Bosni i Hercegovini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading