PROMENLJIVO VREME U CELOJ ZEMLJI! Spremite se za kišu i pljuskove!

Autor:

Vesti

12.05.2024

06:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jutarnja temperatura biće od 5 stepeni na jugoistoku i istoku zemlje do 14 °C u Beogradu, a najviša dnevna od 20 do 23 °C.

PROMENLJIVO VREME U CELOJ ZEMLJI! Spremite se za kišu i pljuskove!

Foto: Shutterstock

U Srbiji se danas očekuje promenljivo oblačno i nestabilno vreme, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Duvaće slab i umeren severni i severozapadni vetar

Jutarnja temperatura biće od 5 stepeni na jugoistoku i istoku zemlje do 14 °C u Beogradu, a najviša dnevna od 20 do 23 °C.

U Beogradu će biti oblačno i nestabilno, povremeno s kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom. 

Duvaće slab i umeren severni i severozapadni vetar. 

Jutarnja temperatura biće oko 14 °C, a najviša dnevna oko 22 °C.

Prema prognozi RHMZ za idućih sedam dana, u ponedeljak će biti pretežno sunčano, osim na istoku Srbije gde se uz promenljivu oblačnost još ponegde očekuje kratkotrajna kiša ili pljusak. 

Zatim će biti promenljivo oblačno vreme sa sunčanim intervalima. 

Kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom u utorak i sredu mestimično se očekuju na zapadu i jugu naše zemlje, a u drugoj polovini sedmice ponegde i u ostalim predelima. 
U košavskom području će od srede jugoistočni vetar biti u pojačanju.

I u drugoj polovini sledeće sedmice smena sunčanih i obačnih intervala, ponegde uz ređu pojavu pljuskova sa grmljavinom.

Maksimalna temperatura sledeće sedmice u većem delu Srbije biće od 20 do 25°C, što je manje - više i prosečna temperatura za ovo doba godine.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading