CIKLON STIGAO U SRBIJU, OČEKUJU NAS OBILNE PADAVINE! Pašće i 30 litara kiše, evo i GDE!

Autor:

Vesti

03.05.2024

11:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Temperature padaju!

CIKLON STIGAO U SRBIJU, OČEKUJU NAS OBILNE PADAVINE! Pašće i 30 litara kiše, evo i GDE!

Foto: Tanjug/AP, Shutterstock

U Srbiji danas vlada ciklon koji se kreće preko zemlje od zapada ka istoku. To donosi potpuno oblačno vreme sa obilnijim padavinama, uz prodor hladne vazdušne mase.

U Srbiji će danas biti oblačno i vrlo sveže za ovo doba godine, sa povremenom kišom i pljuskovima. Tokom popodneva i večeri očekuju se grmljavinski procesi na jugozapadu, jugu i jugoistoku zemlje. Obilnije padavine očekuju se na istoku i severoistoku, gde bi lokalno moglo pasti više od 30 litara kiše po kvadratnom metru. U Beogradu će takođe biti oblačno sa kišom i pljuskovima, uz pravo jesenje vreme. Trenutne temperature se kreću od 12 do 16°C, u Beogradu je 13°C. Maksimalne temperature danas će biti od 14 do 18°C, dok se na višim planinama neće preći 5°C.

Prvi dan vikenda doneće toplije, ali i dalje nestabilno vreme, sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Do kraja dana očekuje se smanjenje oblačnosti i postepena stabilizacija, pa se za Vaskrs očekuje sunčano i relativno toplo vreme. Maksimalne temperature će biti oko 20°C u subotu, a oko 25°C u nedelju. Poslepodnevni pljuskovi sa grmljavinom očekuju se na zapadu i jugozapadu Srbije, uglavnom pred kraj dana i tokom večeri. U ponedeljak se očekuje sunčano i toplo vreme, sa temperaturama preko 25°C, zbog termičkog grebena sa Mediterana i severa Afrike koji će uticati na vreme u Srbiji.

U utorak pod uticajem ciklona sa zapada Evrope naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, a od srede se očekuje i osetno svežije i temperature će biti u padu i za 10 stepeni. 

Prema trenutnim prognozama, stabilizacija i osetnije otopljenje očekuje se sredinom maja.

S obzirom na to da je prosek maksimalne dnevne temperature za ovo doba godine u Srbiji od 19 do 23°C, vidimo da će one danas biti i za pet stepeni ispod napomenutog proseka, za vikend oko, a početkom sledeće sedmice i iznad. Potom će ponovo biti ispod proseka, da bi iznad proseka bile sredinom meseca.

(Telegraf)

BONUS VIDEO

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading