ĐILASOV KUM REKETIRAO MENADŽERA - TRAŽIO 40.000 EVRA OD RAŽNATOVIĆA! Presuda Višeg suda zbog pokušaja IZNUDE!

Autor:

Vesti

17.05.2024

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Igor Velimirović dobio 10 meseci zatvora pošto je priznao da je sa Kemalom Hadžovićem skovao pakleni plan

ĐILASOV KUM REKETIRAO MENADŽERA - TRAŽIO 40.000 EVRA OD RAŽNATOVIĆA! Presuda Višeg suda zbog pokušaja IZNUDE!

Foto: ST/N. MANDIĆ, Privatna arhiva

Igor Velimirović, kum lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa, osuđen je na 10 meseci kućnog zatvora zbog reketiranja košarkaškog menadžera Miška Ražnatovića, saznaje portal Republika. Presuda Višeg suda je usledila posle nagodbe optuženog i Višeg javnog tužilaštva, u koju je Republika imala uvid.

- Velimirović je osuđen jer je priznao da je sa svojim saučesnikom Kemalom Hadžovićem pokušao da iznudi novac od Ražnatovića - kaže naš izvor.

PRETILI I DETETU

Naime, prema optužnici, Hadžović je nazvao menadžera, lažno se predstavljajući kao urednik jednog sportskog portala.

- On je Ražnatoviću rekao da je pribavio četiri kompromitujuća audio-snimka koji mu mogu napraviti velike probleme na porodičnom i profesionalnom planu. Dodao je da ti snimci imaju veze sa kriminalom - ispričao je naš sagovornik i dalje opisao kako je tekao pakleni plan dvojice ucenjivača:

- Hadžović je, u dogovoru sa Velimirovićem, poslao sedam mejlova Ražnatoviću, u kojima je naveo da će mu objavljivanjem ovih snimaka biti narušen ugled. Štaviše, zapretio je da će biti ugroženi i njegov i život njegovog deteta i da je jedini način da se spase da snimke otkupi za 40.000 evra.

Tri godine zabrane prilaska

Sud je Velimiroviću odredio i meru zabrane prilaska Ražnatoviću, u trajanju od tri godine.

- Ukoliko jednom u trajanju od više od šest časova, ili dva puta u trajanju do šest časova, napusti stan, Velimirović će biti prebačen u zatvor - stoji u presudi.

ODMAH PRIJAVIO

Poznati menadžer, međutim, nije pristao na ucenu, već je odlučio da obavesti policiju koja je odmah počela da steže obruč oko ucenjivača. Utvrđeno je da su pretnje upućivane sve do 24. maja prošle godine, odnosno do hapšenja.

- Tog dana su, posle efikasne istrage, Hadžoviću stavljene lisice. Suočen sa nepobitnim dokazima, Velimirović je priznao krivicu i tako prošao samo sa kućnim zatvorom, bez nanogice - zaključuje izvor našeg portala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (15)

Loading
Ivana

17.05.2024 20:05

Djilasovi ljudi navikli da reketiraju

Ivana

17.05.2024 20:06

Treba da odgovara Djilasov kum

Deki

17.05.2024 20:14

Nista normalno kad je rec o Djilasovim pajtasima

Luka

17.05.2024 20:15

Sta drugo ocekivati od Djilasa i njegovih prijatelja