NEMA KRAJA UŽASNIM NAPADIMA NA NOLETA! Oglasili se savetnica EU i poznati politikolog!

Autor:

Sport

24.11.2023

10:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sramne izjave na račun najboljeg tenisera sveta.

NEMA KRAJA UŽASNIM NAPADIMA NA NOLETA! Oglasili se savetnica EU i poznati politikolog!

Foto: Tanjug/AP

Dejvis kup reprezentacija Srbije, predvođena Novakom Đokovićem sjajno je započela takmičenje u Malagi i plasirala se u polufinale, pošto je sa 2:1 bila bolja od Velike Britanije, čime se plasirala u polufinale.

Trijumf "orlovima" su doneli Miomir Kecmanović protiv Džejka Drejpera (2:0), odnosno, prvi reket sveta Novak Đoković protiv Kamerona Norija istim skorom. Međutim, posle njihovog meča, dosta bure se podiglo zbog načina na koji je tim Viktora Troickog izašao na megdan Britancima.

Ekipa predvođena Noletom je kročila na teren uz pesmu Danice Crnogorčević "Veseli se srpski rode", što je očigledno zasmetalo mnogima izvan granice naše zemlje.

Republika

Foto: Starsport

 

Tako se prvi oglasio političar iz Crne Gore, Ljubomir Filipović, koji je optužio Novaka da promoviše rusko-srpsku propagandu.

Odmah nakon nejga, albanski mediji su takođe imali svašta da kažu na račun Novaka, pošto im je zasmetalo, ali, ni tu nije kraj.

Ni tu nije bio kraj, pošto su stigli novi napadi! Ovoga puta od politikologa iz Bosne i Hercegovine, Jasmina Mujanovića, koji je preko društvene mreže "X" rekao da je neverovatno kako je Dejvis kup ovo dozvolio, pošto se radi o pesmi koja eksplicitno promoviše aneksiju tzv. Kosova i Crne Gore.

- Poprilično je neverovatno da niko iz Dejvis kup PR tima nije pomislio da proveri reči pesme kojom je Đoković izašao na teren, poznatog simpatizera krajnje desnice, jer se radi o jednoj od najozloglašenijih srpskih savremenih nacionalističkih himni, koja promoviše aneksiju tzv. Kosova i Crne Gore - istakao je Mujanović.

Istovremeno se oglasila i austrijska političarka Kati Šneberger, inače, članica Mreže regionalnih i lokalnih savetnika Evropske unije, a takođe i predsednica pokreta "Beč kroz Evropu".

- Neverovatno je da se ultranacionalistička pesma koja poziva na aneksiju Crne Gore i Kosova pušta na Dejvis kupu. Odvratno - tvitovala je Kati svoje mišljenje na društvenim mrežama.

Srbija će, podsetimo, u polufinalu Dejvis kupa igrati protiv Italije u subotu, a pobednik tog meča sastaće se u finalu sa boljim iz okršaja Finska-Australija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading