JANAKOPULOS ĆE DA "PRSNE"! OGLASILA SE EVROLIGA: "NISTE OŠTEĆENI!" Petrušev napravio faul!

Autor:

Sport

01.05.2024

18:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samo je jedna stvar sporna.

JANAKOPULOS ĆE DA "PRSNE"! OGLASILA SE EVROLIGA: "NISTE OŠTEĆENI!" Petrušev napravio faul!

Foto: Starsport

Evroliga se oglasila povodom spornih situacija iz plej-of mečeva

Evroliga je usmerila pažnju na sporne situacije iz plej-of mečeva odigranih u utorak, odlučivši da se upusti u analizu sudijskih odluka. Nakon poraza grčkih velikana, Panatinaikosa i Olimpijakosa, javnost je bila uznemirena zbog navodnih nepravilnosti u suđenju. U fokusu analize našla su se ključne situacije koje su uticale na ishod mečeva, a Evroliga je donela svoje zaključke.

Sporna situacija sa meča Makabi - Panatinaikos



Jedna od najspornijih situacija dogodila se 15 sekundi pre kraja meča između Makabija i Panatinaikosa, kada je došlo do kontroverzne odluke sudija o kojoj se dugo raspravljalo. Francuski igrač Lesor izvršio je blokadu nad Lorencom Brauna, a prvobitno je dosuđen koš zbog silazne putanje. Međutim, nakon pregleda snimka, utvrđeno je da je blokada bila regularna, te je odluka preinačena, dosuđena je mrtva lopta. Iako su iz tabora atinskih Zelenih smatrali da je lopta trebalo automatski da pripadne njima, pravila su pokazala da se situacija rešava mrtvom loptom, te je Evroliga zaključila da Panatinaikos ipak nije bio oštećen.

Analiza situacija sa meča Olimpijakos - Barselona



Evroliga je takođe analizirala situacije sa meča između Olimpijakosa i Barselone, fokusirajući se na dve ključne odluke sudija. Jedna od odluka koja je izazvala kontroverze bila je faul nad Filipom Petruševim u poslednjim trenucima produžetka, a Evroliga je okarakterisala tu odluku kao ispravnu. Međutim, druga odluka, doneta 16 sekundi pre kraja predviđenih 40 minuta, bila je na štetu Olimpijakosa. Evroliga je potvrdila da je Tomaš Satoranski zakasnio sa ubacivanjem lopte u igru, te da je trebalo da se oduzme lopta Barseloni pri rezultatu 71:69 za Olimpijakos, zaključujući da je odluka sudija bila pogrešna.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading