"ORLOVI" NE MOGU DA DOČEKAJU SVOJE GNEZDO: Fudbaleri Srbije već sada su ponosni na Nacionalni stadion

Autor:

Sport

01.05.2024

14:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svi ističu koliko je važno da naša zemlja dobije velelepno fudbalsko zdanje.

"ORLOVI" NE MOGU DA DOČEKAJU SVOJE GNEZDO: Fudbaleri Srbije već sada su ponosni na Nacionalni stadion

Foto: Starsport

Dušan Vlahović i Dušan Tadić protiv Rubena Dijasa

Izgradnja Nacionalnog fudbalskog stadiona u Surčinu počela je danas svečanim polaganjem kamena temeljca kojem je prisustvovao predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Kako je najavljeno, velelepno fudbalsko zdanje biće završeno do kraja 2026. godine, odnosno pre početka EXPO 2027 u neposrednoj blizini, a plan je da se na njemu održi i finale Lige Evrope, ukoliko nam UEFA da domaćinstvo.

Foto: FSS

Budući izgled Nacionalnog stadiona u Surčinu

Glavni podatak koji se ističe kada je stadion u pitanju je da će imati 52.241 mesto za navijače i da će biti po najvišim UEFA standardima. Imajući to u vidu, fudbaleri Srbije jedva čekaju da Nacinalni stadion bude izgrađen i da na njemu pokažu šta umeju.

- Mislim da je Nacionalni stadion jedan neophodan, sportski, moderan, objekat koji je izuzetno potreban našoj reprezentaciji, našoj državi. Mislim da se otvaranjem tog stadiona otvaraju velike mogućnosti kao što su organizacije nekih takmičenja, nekih finala i samim tim velika stvar za reprezentativni fudbal. Izuzetno se radujemo zbog toga i velika je čast i zadovoljstvo čuti da se tako nešto kreće u realizaciju - poručio je u video poruci kapiten "orlova" Dušan Tadić, a nadovezao se mladi defanzivac Strahinja Pavlović, kojeg čekaju godine i godine igranja na Nacionalnom stadionu u dresu sa državnim grbom:

- Mislim da je to nešto što je bilo neophodno za srpski fudbal. Jako je lepo igrati na velikim i lepim, na novim stadionima tako da uskoro ćemo i mi imati priliku da igramo na jednom takvom ovde kod nas u Srbiji.

Fudbaleri Juventusa navikli su da igraju na modernom stadionu u Torinu, odnosno širom Italije i Evrope, ali Dušan Vlahović i Filip Kostić ne mogu da dočekaju da zaplešu i na srpskom Nacionalnom stadionu u Beogradu.

 

Foto: Starsport

Dušan Vlahović i Strahinja Pavlović

- Mogu samo da budem presrećan i prezadovoljan što se konačno kreće sa realizacijom nečega što verujem da će da bude od velikog značaja za srpski sport. Fudbal jeste sport, jeste takmičenje, ali i ozbiljna industrija koja jednostavno zahteva modernizaciju i nivo objekata po najvišim evropskim standardima. Zaista mi je drago zbog početka izgradnje i ja se nadam da ću kroz koju godinu imati to zadovoljstvo da se pred punim tribinama nacionalnog stadiona radujem zbog uspeha reprezentacije i svih rezultata - kazao je Vlahović, a nadovezao se Kostić:

Republika

Foto: Starsport

Filip Kostić

- Imao sam prilike da se uverim kroz reprezentativnu i klupsku karijeru kako je igrati na ovakvim stadionima. To je jako bitno za našu državu i sport.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Vlada-čokolada

01.05.2024 20:05

Biće naši nazovi fudbaleri više po splavovima nego na stadionu. To sam 100% siguran. Uzalud je sve. Opšta inteligencija iz koje izvire želja da se nešto uradi za reprezentaciju je zaleđena. Jedino kad treba da se prodaju u inostranstvu tada uprljaju dres klizećim starotovima, urade dobrano sprinteve i trude se. Sve ostalo je tuga i kao stalno neshvatljive gluposti koje proizvodimo dok igramo u više nego velikom obimu.