NOVAKA ĐOKOVIĆA, KOŠARKAŠE I OSTALE SRPSKE OLIMPIJCE ČEKA BOGATSTVO: Zlato iz Pariza će PAPRENO vredeti

Autor:

Sport

01.05.2024

15:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mandatar za sastav Vlade Srbije, Miloš Vučević, najavio nastavak ulaganja u sport.

NOVAKA ĐOKOVIĆA, KOŠARKAŠE I OSTALE SRPSKE OLIMPIJCE ČEKA BOGATSTVO: Zlato iz Pariza će PAPRENO vredeti

Foto: www.profimedia.rs

Mandatar za sastav Vlade Srbije, Miloš Vučević, istakao je danas da će nova vlada nastaviti kontinuitet ulaganja u sport, posebno kroz program "Skok u budućnost". On je najavio značajna ulaganja u sport, kao i povećanje nagrade za osvajanje zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Parizu na 200.000 evra.

Podsetimo, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije istakao je nedavno da su naši sportisti sposobni da osvoje bar devet medalja, a one najsjajnije očekuju se od naših najbolji sportista kao što su Novak Đoković i košarkaši.

Poređenja radi, to je povećanje nagrade za osvajanje najsjajnijeg odličja na Olimpijskim igrama 2024. skoro tri puta u odnosu na nagrade na Olimpijskim igrama u Tokiju. To povećanje nagrade predstavlja dodatni motiv za sportiste da ostvare vrhunske rezultate. Vučević je istakao da su sportisti zaslužili ovo ulaganje, s obzirom na rezultate koje postižu.

Foto: RTS/printscreen

Miloš Vučević

Takođe, kako je najavio, godišnji budžet najvećih nacionalnih sportskih saveza u 2024. godini biće uvećan za 14 odsto u odnosu na prethodnu godinu. Ovo povećanje omogućiće savezima da obezbede bolje uslove za rad, pripreme sportista, organizaciju kampova za perspektivne sportiste i učešće na međunarodnim takmičenjima.

Kako je podsetio, Srbija ima 567 nosilaca nacionalnog sportskog priznanja, a 424 perspektivna sportista od navršene 15. godine prima sportsku stipendiju, što je najveći broj sportskih stipendista u istoriji. Država je planirala izdvajanje skoro dve milijarde dinara ove godine za podršku perspektivnim sportistima.

U nameri da unapredi sportsku infrastrukturu, Vlada Srbije je počela izgradnju Nacionalnog fudbalskog stadiona sa 52.000 mesta, kao i novog stadiona u Kragujevcu. Takođe, predviđena je izgradnja nacionalnog-odbojkaškog trening centra i nove sportske dvorane za Sportsko društvo Radnički.

Kako se moglo čuti, Srbija je bila domaćin 24 velika međunarodna takmičenja u protekle dve godine, što je doprinelo podizanju ugleda zemlje u svetu, razvoju sportskog turizma i unapređenju sportske infrastrukture. Ovo je rezultiralo brojnim priznanjima za odličnu organizaciju, kao i podrškom za kandidaturu za organizaciju novih međunarodnih takmičenja u budućnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading