OBJAVLJENA LISTA NAJPLAĆENIJIH NBA IGRAČA: Evo na kom mestu se nalazi Nikola Jokić!

Autor:

Sport

22.05.2024

10:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski centar visoko se kotira.

OBJAVLJENA LISTA NAJPLAĆENIJIH NBA IGRAČA: Evo na kom mestu se nalazi Nikola Jokić!

Foto: www.profimedia.rs

NBA je dom nekima od najtalentovanijih i najbolje plaćenih sportista na svetu. Igrači koji zarađuju ogromne sume novca, nije iznenađenje što domaće košarkaške zvezde dominiraju listom najplaćenijih sportskih figura. Ovo su najviše plaćeni igrači u najjačoj ligi na svetu.

Na vrhu piramide zarade udobno sedi niko drugi do Stefen Kari, plodni američki plejmejker za Golden Stejt Voriors. Sa godišnjom zaradom od 51.91 milion dolara, Karijeva košarkaška sposobnost se poklapa samo sa njegovim finansijskim uspehom van terena.

Kao bliski pratilac Karija je Kevin Durent, raznovrstan krilni igrač koji se nedavno pridružio Finiks Sansima. Durentova značajna zarada od 47.64 miliona dolara čvrsto utvrđuje njegov status kao jednog od najplaćenijih igrača u ligi.

Treći na listi je košarkaš Denvera i reprezentativac Srbije, Nikola Jokić, čija godišnja zarada od 47.6 miliona dolara stavlja njega pored imena poput Lebrona Džejmsa i Džoela Embida. Jokićev izuzetan uspon u NBA ligi prati odgovarajući porast njegovog finansijskog statusa.

Dok top tri zarađuju značajne plate, sledeće pozicije su podjednako impresivne. Bredli Bil, talentovani bek za Finiks Sanse, zarađuje značajnih 46.74 miliona dolara. Kako se spuštamo niz listu, nailazimo na grupu visoko zarađujućih igrača iz različitih timova. Značajna imena uključuju Kavaja Lenarda i Pola Džordža iz LA Klipersa, kao i Đanisa Antetokumpa i Dejmijana Lilara iz Milvoki Baksa. Njihova godišnja zarada od 45.64 miliona dolara čvrsto ih uspostavlja kao ključne figure u finansijskom pejzažu lige.

Interesantno da kapiten Srbije i košarkaš Atlante Hoks, Bogdan Bogdanović nije u prvih 15, kao ni Nikola Jović i Boban Marjanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading