USPOMENE ZA CEO ŽIVOT: Srpski srednjoškolci prisustvovali paljenju olimpijskog plamena

Autor:

Sport

18.04.2024

12:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Malo ko ima priliku da na istorijskom mestu prisustvuju paljenju olimpijske baklje.

USPOMENE ZA CEO ŽIVOT: Srpski srednjoškolci prisustvovali paljenju olimpijskog plamena

Foto: ESSF

Lepe vesti stižu nam iz Grčke. Kako smo pisali, srpski srednjoškolci, članovi Sportske i informatičke gimnazije Prestiž, učestvovali su na paljenju olimpijskog plamena. Naši gimnazijalci poslednjeg dana boravka u Olimpiji imali su puno aktivnosti, u okviru nastavka ESSF Evropskih edukaciono sportskih igara. Posećen je Istorijski muzej i obiđene iskopine koje datiraju iz perioda 700 godina pre nove ere.

Foto: ESSF

Srpski srednjoškolci u Olimpiji

Posebno je bilo lepo na rekreativnoj trci na kojoj su učestvovali svi naši đaci. Trčalo se na stazi na grčkom stadionu gde su održane prve sportske igre, koje su preteča Olimpijskim igrama. Od danas slede takmičenja u basketu, kao i radionice sa unukom Pjer de Kubertena, u mestu Maraton, u oblasti Atine.

Republika

Foto: ESSF

Trka na neverovatnom mestu

- Ovo su stvari koje će deca pamtiti ceo život. Puno novih upoznavanja i sticanja novih prijatelja. Malo ko ima priliku da na ovom istorijskom mestu prisustvuju paljenju olimpijske baklje, koja je krenula put Pariza. I ono što je važno na Edukaciono-sportskih igrama jeste da ovde pobeda nije prioritet. Najvažnije je druženje i razmena iskustava. Očekuje nas poseta Akropolju a sca deca nestrpljivo čekaju mečeve u basketu tri na tri - istakao je Slobodan Đurić, generalni sekretar Beogradske asocijacije za školski sport, koja je zajedno sa Savezom za školski sport Srbije, pomogla da srpske predstavnke imamo u Grčkoj.

Foto: ESSF

Za uspomenu

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading