ŽIVOT PIŠE ROMANE: Slavni nemački golman na ivici egzistencije - svaki dan je borba za goli život! (VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

30.04.2024

16:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Starijim ljubiteljima fudbala, njegovo ime je svakako dobro poznato.

ŽIVOT PIŠE ROMANE: Slavni nemački golman na ivici egzistencije - svaki dan je borba za goli život! (VIDEO)

Foto: youtube.com/printscreen

Ejke Imel je na veliku fudbalsku scenu zakoračio sa 18 godina kada je postao član prvog tima Borusije iz Dortmunda čiji je dres nosio punih osam sezona, a zatim ga je put odveo u redove Štutgarta sa kojim je 1992. godine stigao do šampionskog pehara, kao i trofeja u Superkupu, a 1995. godine prelazi u Mančester Siti u kojem dve godine kasnije i završava profesionalnu karijeru.

S reprezentavijom Nemačke se 1980. godine popeo na krov Evrope, da bi 1982. i 1986. postao svetski vicešampion.

Samo 11 godina nakon okončanja profesionalne karijere, usled loših investitorskih ulaganja, a mnogi govore i zbog problema sa kockom, Imel je proglasio bankrot i do današnjeg dana se suočava sa izazovima koji su daleko od sportskih terena.

@sat1 Früher sah das Konto von Fußball-Legende Eike Immel anders aus, heute bleibt am Ende des Monats nicht mehr viel übrig. #UeGsmd #whattowatch ♬ Originalton - SAT.1

Danas, Ejke Imel živi skromno, oslanjajući se na socijalnu pomoć od 563 evra mesečno. Nakon namirenja osnovnih troškova, njemu ostaje simbolična suma od oko 2,69 evra (oko 315 dinara) na kraju meseca. Unatoč tim izazovima, Imel ističe da prima pomoć od prijatelja i lokalne zajednice, te da mu je dozvoljeno da svakodnevno naručuje hranu u lokalnom restoranu gde volontira i trenira omladinu.

- Ejke Imel:

Datum rođenja: 27. novembar 1960. godine

Mesto rođenja: Štadtelendorf - Zapadna Nemačka

Igračka karijera: Borusija Dortmund (Nemačka), Štutgart (Nemačka), Mančester Siti (Engleska)

Legendarni golman je o svom trenutnm životu istakao:

- Moj cilj je da više ne primam novac građana, od leta pa nadalje. Ne umem da kuvam, čak ni sebi ne pravim ništa. Strani su mi svakodnevni poslovi poput pranja i čišćenja, a ne zma da rukujem ni veš mašinom. Ali, zato što treniram omladinu u lokalnoj zajednici, gde volonitiram, gazdarica lokalnog restorana mi dozvoljava da naručim šta hoću svaki dan.

Život piše romane...

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading