FIFA POBEDILA UEFA U FINALU: Revijalni turnir u Bangkoku nije mogao da prođe bez Srba!

Autor:

Sport

17.05.2024

13:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Opuštanje i jačanje timskog duha.

FIFA POBEDILA UEFA U FINALU: Revijalni turnir u Bangkoku nije mogao da prođe bez Srba!

Foto: Privatna arhiva

Delegacija Fudbalskog saveza Srbije, generalani sekretar Jovan Šurbatović i direktor sportskog sektora Miroslav Tanjga, prisustvovala je 74. Kongresu FIFA u Bangkoku.

Na dnevnom redu bile su brojne teme, a najvažnija se svakako odnosila na domaćinstvo Mundijala za žene 2027. godine koje je dodeljeno Brazilu. Nakon poslovnih obaveza, visoki zvaničnici i gosti kongresa odigrali su turnir revijalnog karaktera koji je privukao veliku pažnju. Naime, u finalnoj utakmici FIFA je pobedila UEFA, a fudbalska Srbija je imala svoje predstavnike.

Foto: Privatna arhiva

FIFA na pobedničkom postolju

Mirosav Tanjga bio je u sastavu Evropske kuće fudbala, dok je selektor tima bio Zoran Laković. Učešće u ovom događaju uzeli su mnogi planetarno poznati fudbalski asovi poput Luisa Figa, Klarensa Sedorfa, Samjuela Etoa, Jurija Đorkaefa, Havijera Zanetija, Estabana Kambijasa, Blesa Matuidija, Hrista Stoičkova, Dide, Kafua... Naravno, turnir konfederacija nije mogao da prođe bez predsednika UEFA Aleksandra Čeferina, koji je bio strelac gola sa bele tačke u polufinalnu. 

Foto: Privatna arhiva

Čeferinov gol

Inače, Tajland je prva zemlja jugoistočne Azije koja je organizovala najviši skup FIFA članica. Prvi put u istoriji  FIFA glasanje je bilo javno i Brazil je dobio 119 glasova, dok je zajednička kandidatura Belgije, Holandije i Nemačke dobila 78 glasova. Brazil je tako postao prva južnoamerička država koja će biti domaćin najvećeg samita ženskog fudbala. Biće ovo 10. Svetski kup za žene od prvog koji je održan 1991. godine u Kini. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading