ZVEZDA KAO SELTIK I JUVENTUS! Poker DUPLIH KRUNA – karte za odabrano društvo!

Autor:

Sport

22.05.2024

12:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Četiri titule i Kupa uzastopno osvojio samo još jedan evropski klub.

ZVEZDA KAO SELTIK I JUVENTUS! Poker DUPLIH KRUNA – karte za odabrano društvo!

Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde nastavljaju dominaciju u domaćim okrivima.

Crveno-beli su nedavno osvojili sedmu nizu šampionsku titulu, a duplu krunu su proslavili nakon što su u finalu Kupa Srbije sinoć u Loznici savladali Vojvodinu – 2:1. Strelci su bili Ivanić i Spajić, dok je za Novosađane pogodio Vukanović.

To je četvrta u nizu dupla kruna crveno-belih i četvrti uzastopni trofej u najmasovnijem takmilčenju, što srpskog fudbalskog velikana ponovo svrstava u odabrano društvo. Naime, Zvezda se tim podvigom izjednačila sa Juventusom i Seltikom, takođe evropskim gigantima koji su osvajali elitno takmičenje.

Italijanski klub do pokera duplih kruna stigao je u poslednjoj deceniji i prvom mandatu Masimilijana Alegrija u Torinu. Juve je duplo slavlje imao u sezonama 2014/15, 2015/2016, 2016/17. I 2017/18. U Evropi je svega još nekoliko klubova uspelo da ostvari isti rezultat. Među njima je škotski gigant Seltik, koji se trofejima u prvenstvu i Kupu kitio u takmičarskim ciklusima 2016/17, 2017/18, 2018/2019. I 2019/20. U novijoj istoriji četiri duple krune u nizu ima još samo i litvanski Žalgiris. Ipak, ima i onih koji su čak šest i osam puta došli do ovog uspeha, ali su to, ruku na srce, šampionati sa dna kace evropskog fudbala. Linkokl Red Imps je vladao od 2003. Do 2011. U Gibraltaru, dok je gruzijski Dinamo iz Tbilisija niza duple krune od 1991. Do 1997. godine.

Zvezda je, podsetimo, novom titulom šampiona Srbije obezbedila učešće u plej-ofu za plasman u Ligu šampiona, dok ujedno osigurala takmičenje u drugom po jačini UEFA takmičenju za narednu sezonu – Ligu Evrope.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading