NAKON ČETVRTE UZASTOPNE DUPLE KRUNE ZVEZDU ČEKA VELIKI POSAO: Crveno-beli spremaju ogroman novac za pojačanja!

Autor:

Sport

22.05.2024

14:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Biće ovo zanimljivo leto.

NAKON ČETVRTE UZASTOPNE DUPLE KRUNE ZVEZDU ČEKA VELIKI POSAO: Crveno-beli spremaju ogroman novac za pojačanja!

Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Vojvodinu sinoć u finalu Kupa Srbije 2:1 i uspeli da dođu do četvrte uzastopne duple krune u nizu. Uspeli su crveno-beli da se konsoliduju nakon jesenjeg dela sezone koji je bio za zaborav. Na čelu sa Barakom Baharom tim iz Ljutice Bogdana je pripremni period prošao glatko, kao i start šampionata, mislilo se da će ovo biti istorijska sezona, ali desilo se suprotno.

Istina je, ostvaren je veliki uspeh povratkom Vladana Milojevića, ali šampiona Srbije čeka veliki posao na leto. Generalni direktor crveno-belih, Zvezda Terzić je nakon utakmice sa "starom damom" istakao da je cilj da predstavi još moćniju Zvezdu.

- Godinama pričam da je uspehe najteže ponavljati, a mi iz sezone u sezonu postavljamo nove rekorde. Veoma sam zadovoljan kako je Zvezda izgledala ovog proleća, čvrsto, snažno i sa karakterom. Raduje me činjenica da u 2024. godini nismo izgubili nijednu utakmicu. Proslava titule u subotu će na najlepši mogući način da zaokruži veoma uspešnu sezonu koja je iza nas. Cilj nam je da u narednoj sezoni navijačima predstavimo još moćniju Crvenu zvezdu - poručio je Terzić.

Za tako nešto potreban je ogroman novac, a za pojačanja će biti izdvojeno čak 20 miliona evra. Ne sumnjamo da će sa takvim budžetom Milojević napraviti paklenu ekipu, jer je on pravi čovek za Zvezdu. Sa dosta manjim budžetom je 2017. napravio tim koji je stvorio osnove današnjeg dominantnog tima. 

Zvezda igra kvalifijacije za Ligu šampiona. Sreća je što će igrati u poslednjem kolu. Format najeltinejg evropskog takmičenja se menja, nema više grupa, igra se ligaški, a tu je velika šansa da crveno-beli daleko doguraju. Međutim, za to su potrebna zvučnija pojačanja i veliki i dubok roster. Prošle sezone je doveden Hvang koji je najskuplje pojačanje u istoriji Zvezde, plaćen je 9,5 miliona evra. Korejac se nije odmah pokazao, ali vremenom igra sve bolje i treba gledati da se zadrži u Ljutice Bogdana svim silama, jer će naredne sezone pokazati svoj pravi kvalitet i pun potencijal.

Republika

Foto: Starsport

Inbeom Hvang

Ono što je potrebno jeste alternativna zamena za njega, kako bi mogao da iznese naporan tempo na tri dana. Tu je Katai koji ima iskustvo, ali su ga godine stigle. Potreban je timu više kao savetodavac, ali njegovo je prošlo. Njegov kvalitet je nesumnjiv, ali da bude nosilac igre, više ne može. Mirko Ivanić je u drugom delu sezone odigrao odlično, treba ga zadržati i graditi tim oko njega i Hvanga.

Crveno-belima su preko potrebni bekovi i na tome treba najviše obraitit pažnju na leto. Milan Rodić je tu od 2017. godine i već polako zalazi u ozbiljne godine i treba ga rasterititi kako bi mogao komotno da odigra celu sezonu. Njegova zamena može biti VIktor Radojević, ali iskustvo nije na njegovoj strani, ali nije loše i da se klinci malo bace u vatru kako bi osetili žar borbe.

Kosta Nedeljković odlazi u Aston Vilu, tako da na poziciji desnog beka ostaju Lazar Nikolić i Ognjen Mimović. Ni oni su nešto potkovani iskustvom, ali trebalo bi zadržati jednog od njih dvojice i dovesti nekog iskusnijeg na toj poziciji. Što se tiče štopera, Uroš Spajić i Aleksandar Dragović su se pokazali kao izuzetan tandem, ali bi trebalo još nekog dovesti kao alternativu ili prebaciti iz omladinskog pogona, kako bi stasavali uz iskusne defanzivce.

Tu je i Miloš Degenek koji je štoper, ali njega nema cele sezone i pitanje je koliko će moći da pomogne timu naredne sezone. Naravno, uz iskustvo da. Koliko god bio omiljen među navijače, nije više igrač kakav je bio. Australijancu ističe ugovor naredne sezone, a može da posluži kao alernativa. Naser Điga je otkupljen za dva miliona evra i to je pametan potez crveno-belih.

Republika

Foto: Starsport

Šerif Endiaje u prodoru protiv Vojvodine

Što se tiče napada, Šerif Endiaje je proradio i postao udarna igla Zvezde. Osim njega tu je i Uroš Sremčević koga treba zadržati i možda da Milojević proba da igra sa dvojicom u napadu i vidi kako bi funkcionisao taj duo. Ono što je enigma jeste sudbina Milana Borjana. 

Omri Glazer se pokazao kao odlično pojačanje i bio na visini zadatka ove sezone. Međutim, postoje ineresovanje evropskih klubova za izraelskog golmana, a Zvezda bi mogla lepo da zaradi na njemu. Sa druge strane Borjan je vodio Slovan do titule u Slovačkoj i ima još dve godine ugovora. Ne bi bilo loše da se zadrže obojica.

Onda bi Milojević imao kompletan tim i imao spoj iskustva i mladosti. U tom slučaju bi jedan branio u domaćim okvirima, a drugi u evropskim, ali bi onda morao da se odrekne Zorana Popovića. Sve u svemu Zvezdu očekuje veliki posao na leto i biće zanimljivo ispraitti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading