ĐOKOVIĆ IZNEO PLANOVE ZA SLEDEĆU GODINU: Evo da li će Nole igrati na OI u Parizu!

Autor:

Sport

14.09.2023

14:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stigao je srpski teniser u Španiju, gde će nastupati na Dejvis kupu.

ĐOKOVIĆ IZNEO PLANOVE ZA SLEDEĆU GODINU: Evo da li će Nole igrati na OI u Parizu!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, osvojio je u nedelju uveče US open, pobedom u finalu od 3:0 protiv Danila Medvedeva, čime je stigao do 24. grend slem trofeja u karijeri.

Nakon toga se Nole vratio za Srbiju, gde mu je, zajedno sa košarkašima i basketašima, priređen doček, a već dan kasnije se najbolji teniser u istoriji zaputio za Valensiju, gde će braniti boje Srbije na Dejvis kupu.

Sada je svetski broj jedan izašao pred novinare, gde je istakao da nije svež, ali da će pokušati da doprinese timu.

- Uzbuđen sam što sam ponovo u Valensiji. Nisam bio nekoliko godina. Predstavljam svoju državu, nema veće časti za mene. Ranije nisam bio tu, ali se nadam da ću sada pomoći timu da stigne do Malage. Nisam svež, igrao sam puno u poslednjih nekoliko meseci. Nije bilo dovoljno vremena da se oporavim. Moram da održim intezitet i prilagodim se novoj vremenskoj zoni - rekao je Đoković.

Sledeći rival nam je Češka, a Novak je u superlativima pričao o narednom protivniku.


- Češki tenis ima veliku tradiciju, već nekoliko decenija i kod žena i kod muškaraca. Sa ženske strane imaju mnogo igračica u Top 100, a kod muškaraca je smena generacija. Lehečka i Mahač igraju dobro. Lehečka je veoma talentovan i može daleko da dođe u karijeri. Sa Menšikom sam nekoliko puta trenirao, veliki je talenat. Češki tenis je u dobrim rukama. Nije iznenađenje za mene da imaju uspeha u obe kategorije zbog istorije koju imate i sjajno osoblje. Rezultati to slede - poručio je Đoković.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković na US openu

Srbija je na startu takmičenja pobedila Južnu Koreju sa 3:0, a naš as je istakao da se nada da će selekcija nastaviti u istom ritmu, kao i da će on pokušati da doprinese pobedi nad Češkom, makar sa jednim bodom u singlu.

- Ne znam protiv koga ću igrati sutra. Ovo je timsko takmičenje gde predstavljamo našu zemlju. Sve je u tome da nađemo najbolju postavu koja će nam doneti pobedu. Pre neki dan smo ubeležili pobedu 3:0. Svaki poen je važan, mislim da se prošle godine nismo kvalifikovali zbog jednog seta. Nadam se da ću doprineti svom timu, makar bodom u singlu. Radujem se ovome. Posle US opena imam malo vremena da se prilagodim, ali to sam znao i pre odlaska u SAD. Rekao sam da mi je prioritet Dejvis kup i grend slemovi.

Novinare je zanimalo i kakve planove Đoković ima za sledeću godinu, kada su na programu Olimpijske igre, a njegov odgovor je svakako zabrinuo naciju, iako Novak za sada smatra da će igrati u Parizu.

- Moj plan je trenutno da igram Olimpijske igre. Nadam se da ću biti spreman, mentalno i fizički. Biće veoma gust raspored sledeće godine, biće izazov. Moj plan je da igram, jer su Olimpijske igre najvažniji sportski događaj na svetu. Tu predstavljaš svoju zemlju i sjajan je osećaj biti deo toga - rekao je Nole, a nacija će svakako do avgusta sledeće godine strepeti, jer i dalje nema potvrde da će Srbin biti deo OI.

Podsetimo, Olimpijske igre su jedino takmičenje koje Novak Đoković nije osvojio, a za sada ima samo jednu medalju, bronzu iz Pekinga 2008. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading