CELA TENISKA PLANETA U ŠOKU: Alkaraz ponovo POBEGAO OD ĐOKOVIĆA!

Autor:

Sport

09.09.2023

18:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španski teniser doneo neočekivanu odluku.

CELA TENISKA PLANETA U ŠOKU: Alkaraz ponovo POBEGAO OD ĐOKOVIĆA!

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz

Karlos Alkaraz neće izostati samo iz finala US opena i izbeći duel sa Novakom Đokovićem, jer najboljeg španskog tenisera nećemo gledati ni u grupnoj fazi Dejvis kupa koja se naredne nedelje igra u Valensiji.

Karlitos je očigledno preumoran, a nije ni čudo budući da je u poslednja tri meseca zaredom igrao turnire u Kvinsu, Vimbldonu, Torontu, Sinsinatiju i US openu, koji je naposletu bio kap koja je prelila čašu. 

- Još ne znam da li ću igrati u Dejvis kupu jer sam premoren - rekao je na pres konferenciji posle polufinala u Njujorku i dodao:

- Moram da vidim šta kaže moje telo, kada se ujutro probudim. Ovaj deo sezone je bio veoma dug i intenzivan, potreban mi je odmor.

Kako javljaju španski mediji, Alkaraz je u subotu ujutru po američkom vremenu doneo konačnu odluku i ona glasi: Ne igram Dejvis kup! Odluku je već saopštio selektoru Davidu Fereru, koji će umesto njega poznati Alberta Ramosa Vinjolasa.

Nema sumnje da će španska publika biti razočarana pošto je ostala bez svoj najboljeg igrača, ali i teniski navijači širom sveta koji neće biti u prilici da gledaju još jedan spektakl, duel Karlosa Alkaraza i Novaka Đokovića.

Foto: www.profimedia.rs

JAČI OD UMORA: Novak Đoković

Podsetimo, osim Srbije i Španije u Grupi C Dejvis kupa (od 12. do 17. septembra 2023) igraće još i selekcije Češke i Južne Koreje. Pobednici grupa i drugoplasirani plasiraće se u finalnu fazu (četvrtfinala, polufinala i finale) takmičenja u Malagi 21-26. novembra 2023. Žreb za Final 8 će se obaviti nakon grupne faze u septembru. 
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading