ISPLIVALA VELIKA TAJNA ALKARAZA! Otkriveno šta je Španac RADIO pred meč sa Đokovićem! To mu je MNOGO pomoglo!

Autor:

Sport

18.07.2023

20:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Karlitos" osvojio prvi Vimbldon u karijeri.

ISPLIVALA VELIKA TAJNA ALKARAZA! Otkriveno šta je Španac RADIO pred meč sa Đokovićem! To mu je MNOGO pomoglo!

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz

Španski teniser Karlos Alkaraz je podigao pehar na Otvorenom prvenstvu Engleske, što mu je bio drugi grend slem u karijeri.

Prethodno je prošle godine osvojio US Open, a protekle nedelje u spektakularnom meču od pet setova savladao Novaka Đokovića, u 136. finalu Vimbldona, posle četiri sata i 43 minuta.

Zbog toga je momak iz Mursije u razgovoru sa španski "Radio estadio" otkrio i jednu od tajni koje ga čine moćnim na terenu.

Od davnina se zna da je dnevna dremka od 20 do 30 minuta velika pomoć u regeneraciji. Karlitos to stalno radi, preciznije, tačno dva sata pre svakog duela. Priznaje da je to učinio i pre finala sa Đokovićem.

Foto: Tanjug/AP

 

- I tada sam malo zadremao. Istina je. Čak i ako igrate najvažniji meč u svom životu, rutine se moraju poštovati – objasnio je Karlos Alkaraz.

Španac je prošle godine posle osvajanja Mastersa u Majamiju, otkrio da je uključio u svoju rutinu 20-minutni san.

Iste sezone je Huanho Lopez, lični doktor španskog tenisera, insistirao da ima ove rehabilitacione dremke.

– Dremke su oko 20 i 30 minuta i Karlitos ih ima dva sata pre meča. Ovo povećava koncentraciju i poboljšava fizičke i intelektualne performanse igrača – otkrio je Alkarazov doktor.

Ono što je posebno zanimljivo da isti ritual ima i jedan od najboljih fudbalera današnjiceKristijano Ronaldo. Napadač Al Nasra više puta dnevno odrema najviše do pola časa, a rezultati su evidentni i kod Španca i kod Portugalca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading