ĐOKOVIĆ ILI ALKARAZ? Ko je favorit na US openu - evo šta kažu kladionice!

Autor:

Sport

18.07.2023

14:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak je konačno dobio ozbiljnog rivala.

ĐOKOVIĆ ILI ALKARAZ? Ko je favorit na US openu - evo šta kažu kladionice!

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz i Novak Đoković

Mladi španski teniser Karlos Alkaraz je uspeo da osvoji titulu na Vimbldonu, pobedom u velikom finalu protiv Novaka Đokovića, rezultatom 3:2.

Na taj način je sjajni Španac osvojio drugu grend slem titulu u karijeri, a istovremeno je prekinuo niz od 34 uzastopne Novakove pobede na Vimbldonu. Osim toga, sprečio je Noletov san o Kalendarskom grend slemu.

Jasno je da je Đoković dobio ozbiljnog rivala u budućnosti, koji će mu predstavljati problem na svakom grend slem turniru. Sada sledi US open, a Nole će u Njujorku pokušati da osvoji svoj 24. najveći turnir u karijeri.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Karlos Alkaraz

Neće biti lako, to je sigurno, ali i pored poraza u Londonu, bukmejkeri daju našem asu najveće šanse da osvoji poslednji grend slem u godini.

Srbin je prvi, mada blagi, favorit u Njujorku, pa je kvota da će trijumfovati 2,2. Iza njega je Alkaraz, koji brani trofej osvojen prošle seone, sa kvotom 3,5, slede Danil Medvedev (4,5), Janik Siner (11), dok je peti favorit Stefanos Cicipas (13). 

US open počinje 28. avgusta i traje do 10. septembra, a trenutno drugi igrač sveta će pokušati da četvrti put u karijeri osvoji pehar u Njujorku. Pre toga mu je to pošlo za rukom 2011, 2015, odnosno 2018. godine. Takođe, na istom mestu je verovatno doživeo i najveći poraz u karijeri, kada ga je Danil Medvedev pobedio u finalu turnira 2021. godine i na taj način ga sprečio da osvoji sva četiri grend slema u godini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading