TRAGIČNA SUDBINA POZNATOG SPORTISTE: Dvostruki šampion Evrope poginuo na ratištu - vest o smrti potvrdio je i njegov trener!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

06.05.2024

16:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sportista je stupio u vojsku Ukrajine 2022. godine.

TRAGIČNA SUDBINA POZNATOG SPORTISTE: Dvostruki šampion Evrope poginuo na ratištu - vest o smrti potvrdio je i njegov trener!

Foto: pixabay.com

Sveće, ilustracija

Ruska novinska agencija "RIA Novosti" objavila je vest koja je potresla svet sporta. Aleksandr Pelešenko, dvostruki šampion Evrope u dizanju tegova, stradao je u ratnim okršajima u Ukrajini. Pelešenko, koji je imao 30 godina, stupio je u vojsku Ukrajine 2022. godine, a vest o njegovoj pogibiji potvrdio je Viktor Slobodjanjuk, trener ukrajinske reprezentacije u dizanju tegova.

- U zoni specijalne operacije poginio je dvostruki šampion Evrope u dizanju tegova, Aleksandr Pelešenko, kome je bilo 30 godina. Sportista je stupio u vojsku Ukrajine 2022. godine - istaknutio je u obaveštenju koje je objavila "RIA Novosti".

Aleksandr Pelešenko je bio nosilac zvanja "zaslužni sportista Ukrajine", a osim što je bio prvak Evrope 2016. i 2017. godine, bio je i učesnik Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, gde je zauzeo četvrto mesto. Rođen je u Lugansku, a njegova strast prema dizanju tegova dovela ga je do impresivnih sportskih dostignuća.

 

 

Njegov trener, Viktor Slobodjanjuk, istakao je Pelešenkov herojski čin u odbrani Ukrajine naglašavajući njegov status zaslužnog sportiste ove zemlje. Ova vest potresla je sportsku javnost i izazvala brojne reakcije.

- Branivši Ukrajinu od napadača, danas, šestog dana maja, herojski je poginuo zaslužni sportista Ukrajine, dvostruki prvak Evrope i učesnik Olimpijskih igara u dizanju tegova, Aleksandr Pelešenko - saopštio je njegov trener.

Pelešenko je rođen 7. januara 1994. godine u Luganjsku, a zlatne medalje osvajao je na Evropskom prvenstvu u norveškom Ferdeu 2016. godine, kao i na takmičenju koje je održano 365 dana kasnije u Splitu.

Bio je i učesnik Olimpijskih igara u Riju 2016. godine gde mu je izmakla medalja, s obzirom da je zauzeo četvrtu poziciju.

Aleksandr Pelešenko će ostati upamćen kao sportski heroj i uzor mnogima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading